Ιατροδικαστές Ισραήλ: «Οι άνθρωποι κακοποιήθηκαν τόσο βάναυσα από τη Χαμάς που δεν αναγνωρίζονται»

Στο Εθνικό Ιατροδικαστικό Κέντρο του Ισραήλ οι εικόνες σοκάρουν. Η φρίκη των βασανιστηρίων της Χαμάς αποτυπώνεται μέσα από τις σοκαριστικές περιγραφές Ισραηλινών ιατροδικαστών, οι οποίοι «λύγισαν» όταν είδαν τα απανθρακωμένα λείψανα των ανθρώπων που βίωσαν τον απόλυτο τρόμο στα χέρια της Χαμάς.

Μία συγκλονιστική ιστορία είναι αυτή δύο πτωμάτων που ήταν τόσο παραμορφωμένα που στην αρχή δεν κατάλαβαν ότι επρόκειτο για δύο διαφορετικά άτομα.

Αλλά όταν οι γιατροί άρχισαν να τα εξετάζουν, μπόρεσαν να διακρίνουν πως πρόκειται για έναν ενήλικα και ένα παιδί. Και ήταν αγκαλιασμένοι σφιχτά.

Έτσι είχε τελειώσει για αυτούς…

Παγιδευμένοι σε ένα δωμάτιο καθώς άντρες της Χαμάς πυρπόλησαν το σπίτι τους.

Ενώ η φρίκη του να καούν ζωντανοί πλησίαζε, ο ενήλικας δεν είχε τίποτα άλλο να προσφέρει παρά να κρατήσει το τρομοκρατημένο παιδί στην αγκαλιά του, πριν το φρικιαστικό τέλος.

Αυτή είναι η εκδοχή του Silent Witness, του τηλεοπτικού δράματος για τους ειδικούς της παθολογίας που συνδυάζουν ιατροδικαστικές γνώσεις για να λύσουν μια υπόθεση.

Από τα 959 πτώματα που έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής στη στρατιωτική βάση Shura, αυτά που είναι πιο δύσκολο να αναγνωριστούν μεταφέρονται στο ιατροδικαστικό κέντρο εδώ στο Τελ Αβίβ, όπου ομάδες επιστημόνων εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να αναγνωρίσουν ποιοι είναι.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι βασανισμένες οικογένειες των αγνοουμένων είναι πέρα ​​για πέρα ​​απελπισμένες – πρέπει απλώς να το μάθουν.

Μερικά θύματα πυροβολήθηκαν και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν, άλλα πνίγηκαν με συρμάτινα κορδόνια και καταδικάστηκαν σε μια φλεγόμενη κόλαση.

Από χθες, υπήρχαν 297 πτώματα που είναι αδύνατον να αναγνωριστούν.

Μερικές φορές, το μόνο από το οποίο μπορούν να πιαστούν για να βγάλουν άκρη είναι μερικά θραύσματα οστών.

Αυτό είναι κυριολεκτικά το μόνο που έχει απομείνει από κάποιον.

Είναι άθλια η δουλειά αυτών των παθολόγων, γράφει η Daily Mail.

Οι γιατροί ξεσπούν σε λυγμούς καθώς προσπαθούσαν να εξηγήσουν το πόσο σημαντικό είναι να αναγνωριστούν αυτοί οι άνθρωποι.

Ο Τσεν Κούγκελ, διευθυντής του κέντρου, δείχνει έναν σωρό από οστά.

«Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι εκεί μέσα. Μόνο τμήματα ενός κρανίου. Ένα ζυγωματικό οστό.

»Αυτό είναι το μόνο που έχει απομείνει από αυτούς. Τα σώματά τους έχουν εξαϋλωθεί».

Σε άλλη φωτογραφία ένας άνδρας έχει δολοφονηθεί πισώπλατα.

«Μπορείτε να δείτε από τα σημάδια του καρπού του ότι ήταν δεμένος με χειροπέδες πίσω από την πλάτη του. Και μετά εκτελέστηκε».

Φρικτοί και μαρτυρικοί θάνατοι

Ο δρ. Κούγκελ έκλαιγε καθώς περιέγραφε πώς είχαν παραλάβει λείψανα τόσο παραμορφωμένα που χρειάστηκε να κάνουν αξονική τομογραφία για να καταλάβουν ότι υπήρχαν δύο πτώματα.

Ένα μεγάλο και ένα μικρό. Δείχνοντας τη σάρωση από την αξονική λέει:

«Μπορείτε να καταλάβετε από το σχήμα της σπονδυλικής τους στήλης ότι πρόκειται για έναν ενήλικα και ένα παιδί, που κάθονται μαζί και αγκαλιάζονται σφιχτά μεταξύ τους.

»Στις τελευταίες τους στιγμές. Κάηκαν μέχρι θανάτου έτσι.

»Αποτεφρώθηκαν ζωντανοί μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον».

Ο δρ Kugel, ιατροδικαστής εδώ και 31 χρόνια, έκανε συνεχώς παύσεις για να πάρει βαθιές αναπνοές, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει.

Αυτό είναι συγκλονιστικό και τόσο δύσκολο να το βλέπει, ακόμη και για ανθρώπους σαν κι εμένα που ασχολούνται τόσα χρόνια με την επιστήμη της ιατροδικαστικής», είπε.

Όπου και αν κοιτάξεις μέσα στο νεκροτομείο έβλεπες γύρω σου μια κόλαση.

Πολλοί από τους αθώους ανθρώπους που σφαγιάστηκαν έχουν τραύματα από σφαίρες στα χέρια τους, καθώς μάταια προσπαθούσαν να αμυνθούν από τις σφαίρες.

Ο δρ. Κούγκελ λέει: «Είναι φρικτό. Και υπάρχουν τόσα πολλά κοντέινερ και είναι όλα γεμάτα πτώματα.

»Είναι τόσο τρομερό. Το μέγεθος της σκληρότητας είναι αδιανόητο».