Η Βουλή των …299 και τα 10 καυτά νομοσχέδια της επόμενης ημέρας των εκλογών

Την ώρα που η χώρα εισήλθε και επισήμως σε προεκλογική περίοδο (η δεύτερη μετά τις εκλογές της 21η Μαΐου), ας δούμε τις προετοιμασίες που γίνονται από πλευράς ΝΔ για την επόμενη ημέρα των εκλογών, της 25ης Ιουνίου.

Στον πρωϊνό καφέ στο ισόγειο της οδού Πειραιώς που άρχισε χθες με ενισχυμένη σύνθεση (συν των Χαρδαλιά, Σμυρλή, Παύλο Μαρινάκη), δεν συζητείται βέβαια η επόμενη ημέρα των εκλογών, αυτή έχει συζητηθεί στα κομματικά επιτελεία του επιτελικού κράτους, αλλά ο προεκλογικός αγώνας (περιοδείες, ομιλίες κτλ.)

Σύμφωνα λοιπόν με την στήλη ”Βηματοδότης” της γνωστής εφημερίδας το ”Βήμα”, έχουν ετοιμαστεί ή ετοιμάζονται δέκα νομοσχέδια τα οποία η νέα κυβέρνηση προτίθεται να φέρει νωρίς όσο η λαϊκή εντολή είναι ακόμα νωπή. Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι τα νομοσχέδια αυτά θεωρούνται αναγκαία για την μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας. Ανάμεσα στα νομοσχέδια αυτά θα υπάρξουν προβλέψεις για θέματα που αφορούν την υγεία, την παιδεία. Με το καλημέρα δηλαδή, εάν καταφέρει η ΝΔ να έχει την αυτοδυναμία, με το άνοιγμα της Βουλής στις 3 Ιουλίου, 10 νομοσχέδια θα κατατίθενται ένα- ένα έως τα Χριστούγεννα προς ψήφιση. Η ΝΔ κρατεί τα νομοσχέδια απόρρητα, ως τελευταίο χαρτί για την αυτοδυναμία της.

Η Βουλή των …299

Ποιος δεν ορκίστηκε από τους 300; Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθων Ηλιόπουλος, καθηγητής στο Χάρβαρντ, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική και λόγω ανωτέρας βίας -για λόγους ασθενείας- δεν μπόρεσε να ορκισθεί. Κατά μια έννοια, τυπική αν πάρουμε κατά γράμμα όσα προβλέπονται, η εκλογή του κ. Ηλιόπουλου ως βουλευτή δεν ολοκληρώθηκε από την στιγμή που δεν ορκίσθηκε έστω και για λόγους ανωτέρας βίας. Άλλωστε όλοι μετά την ορκωμοσία έπρεπε να υπογράψουν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας για να θεωρηθεί ότι τηρήθηκε η προβλεπόμενη θεσμική διαδικασία. Τυπικά, λοιπόν, είχαμε μια Βουλή των 299!

ΠΗΓΗ:pentapostagma.gr