Η Σουηδία επιμένει στον δρόμο της ελευθερίας παρά την «κρουσματολογία» – Αύξηση κρουσμάτων: Και;

Σουηδία

Η Σουηδία συνεχίζει να διατηρεί την ψύχραιμη στάση της απέναντι στον κορωνοϊό μετά την δικαίωση του Μαρτίου, καθώς δεν επιβάλλει κανένα περιορισμό στους πολίτες της παρά μόνο συστάσεις.

Ως αποτέλεσμα προβλέπεται να βγει για άλλη μία φορά αλώβητη από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ χώρες όπως η Ελλάδα ίσως να μην επανακάμψουν και ποτέ.

Παρά τον αριθμό των κρουσμάτων που παραμένει υψηλός, οι Σουηδοί αντιλήφθηκαν πως οι θάνατοι και οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ δεν θα έχουν ανάλογη αύξηση αλλά θα διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο ανεξαρτήτως μέτρων.

Όπως προέβλεψαν τον Μάρτιο  περίπου τέτοια εποχή, οι κάτοικοι της Σουηδίας έχουν αποκτήσει σε μεγάλο βαθμό αντισώματα στον Covid 19,

γεγονός που μεταφράζεται σε ηπιότερη κατάσταση στην χώρα την ίδια ώρα που άλλα κράτη έρχονται αντιμέτωπα με το δεύτερο, πιο ισχυρό, κύμα της πανδημίας.

Πριν από 48 ώρες οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 1.870 νέα ημερήσια κρούσματα ωστόσο οι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της υγειονομικής «άμυνας» της χώρας παραμένουν καθησυχαστικοί,

αφού αύξηση των μολύνσεων οφείλεται στο γεγονός ότι, αντίστοιχα, αυξημένος είναι και ο αριθμός των τεστ σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ενώ δεν παρατηρείται αύξηση των θανάτων.

Χαρακτηριστικό πως στις 29 Οκτωβρίου η Σουηδία είχε μόλις έναν θάνατο!

Παράλληλα το σύστημα υγείας της Σουηδίας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα καθώς παραμένει διαθέσιμο περίπου το 27% των κλινών στις Μ.Ε.Θ στο σύνολο της χώρας.

Τα πιο αυστηρά «μέτρα» που έχουν παρθεί είναι στην περιοχή του Σκόνε, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με αυτόν που επέλεξε η Ουψάλα.

Εκεί έχει πραγματοποιηθεί «ισχυρή σύσταση» για τήρηση των λεγόμενων κοινωνικών αποστάσεων, ενώ παράλληλα οι τοπικοί «άρχοντες»

καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν για μία εβδομάδα τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις επαφές με πρόσωπα εκτός του οικογενειακού περιβάλλοντός τους.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα οδηγείται ταχύτατα σε ολικό lockdown και μία οικονομική καταστροφή από την οποία πιθανόν να είναι και η οριστική της ταφόπλακα.