Η Σαουδική Αραβία ξεκινά την έκδοση τουριστικής βίζας!

Σιγά και σταθερά η Σαουδική Αραβία κάνει ένα άνοιγμα προς τον δυτικό τρόπο ζωής και χθες έκανε άλλο ένα σημαντικό βήμα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά θα ξεκινήσει να εκδίδει τουριστικές βίζες, ανοίγοντας έτσι τις πόρτες της χώρας σε τουρίστες, αλλά και σε ξένες επιχειρήσεις που θα μπορούν να επενδύσουν στον τουριστικό κλάδο.

Μέχρι χθες η χώρα εξέδιδε βίζες μόνο σε μουσουλμάνους προσκυνητές, ομογενείς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αναφέρει το crashonline.gr. Αυτό άλλαξε πλέον, αν και το πρώτο βήμα είχε γίνει ήδη για όσους τουρίστες ήθελαν να παρακολουθήσουν αθλητικά ή πολιτιστικά γεγονότα. Η χώρα μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια έκανε άλλα δύο μεγάλα βήματα, όσον αφορά τις γυναίκες, καθώς επιτρέπεται πλέον να οδηγούν, αλλά και να ταξιδεύουν χωρίς την άδεια των συζύγων τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι γυναίκες που θα επισκέπτονται την χώρα ως τουρίστριες, δεν θα είναι υποχρεωμένες να φορούν την αμπάγια (το παραδοσιακό ένδυμα που καλύπτει όλο το γυναικείο σώμα), όμως επιβάλλεται το σεμνό ντύσιμο σε δημόσιους χώρους, ακόμη και τις παραλίες. Παράλληλα, το αλκοόλ θα απαγορεύεται και για τους ξένους επισκέπτες.

Το Ριάντ θα προσφέρει τουριστικές θεωρήσεις σε υπηκόους 49 κρατών. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο διαδικτυακά με κόστος περίπου 80 δολάρια και δεν θα υπάρξουν περιορισμοί για ασυνόδευτες γυναίκες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Από την κυβέρνηση περιμένουν την άφιξη τουριστών από Κίνα, Ιαπωνία, Ευρώπη και ΗΠΑ, μεταξύ άλλων.