Η πρώτη κόντρα Μασκ και Δημοκρατικών: Απάντησε στην Χίλαρι Κλίντον με συνωμοσιολογικό άρθρο για τον Πελόζι

Έλον Μασκ
Μόλις αγόρασε το Twitter ο Έλον Μασκ έχει αρχίσει να τροφοδοτεί – και με δηλώσεις και έμπρακτα – τς ανησυχίες για το πού θα πάει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν είναι μόνο ότι με την απόκτηση του κοινωνικού δικτύου έστρωσε το χαλί για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα, από την οποία είχε εκδιωχθεί πέρυσι μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Είναι και το «ξήλωμα» της ηγετικής ομάδας της εταιρείας, μέσα στην οποία ήταν η επικεφαλής τμήματος εφαρμογής πολιτικής, η οποία θεωρείται ότι είχε ρόλο στη λήψη της απόφασης για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η παρουσία του Μασκ είναι σαν να έδωσε κατά κάποιο τρόπο το «ελευθέρας» για την αύξηση της ακροδεξιάς ρητορικής και γενικά του λόγου μίσους.

Το μέσο ξαφνικά έχει γίνει στόχος συντονισμένων επιθέσεων από «τρολ» που διαδίδουν περιεχόμενο μίσους, παραδέχονται και οι υπεύθυνοί του.

Και σήμερα, είχαμε το πρώτο δείγμα αντιπαράθεσης με τους Δημοκρατικούς.

«Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα τα φαινόμενα να εξαπατούν», έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος αναφερόμενος στην επίθεση στον Πολ Πελόζι,
αναρτώντας ένα σύνδεσμο από τον συντηρητικό ιστότοπο Santa Monica Observer, ο οποίος διέδωσε μη επαληθευμένες πληροφορίες για την επίθεση στον σύζυγο της προέδρου της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόζι.
Ο ιστότοπος είναι γνωστός για τις θεωρίες συνωμοσίας και τις ψευδείς πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Ο Μασκ αντιδρούσε σε ένα tweet της πρώην υποψήφιας των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, που στηλίτευε τις θεωρίες συνωμοσίας που προωθούνται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το tweet, ο Μασκ το διέγραψε.

musk-clinton

«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και οι εκπρόσωποί του τώρα προπαγανδίζουν τακτικά ρητορική μίσους και εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας», επέκρινε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Είναι σοκαριστικό, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη, και η βία είναι το αποτέλεσμα».

Λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του Twitter από τον Μασκ, το μέσο έχει γίνει στόχος συντονισμένων επιθέσεων από «τρολ» που διαδίδουν περιεχόμενο μίσους, σύμφωνα εξάλλου με αξιωματούχο του Twitter.

Το ιδιότροπο αφεντικό της Tesla και της SpaceX, που παρουσιάζεται ως ο κήρυκας της ελευθερίας της έκφρασης, έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι θέλει να κάνει το Twitter ένα είδος ψηφιακής αγοράς, όπου όλες οι απόψεις είναι ελεύθερες να εκφραστούν.

Ωστόσο, επιδιώκοντας να καθησυχάσει τους διαφημιστές του, ο Μασκ υποσχέθηκε μετά την εξαγορά του Twitter ότι θα παρέχει στην πλατφόρμα ένα «συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου».