Η PGS υποστηρίζει την εξερεύνηση φυσικού αερίου στην υπεράκτια Κύπρο

Η PGS αποκάλυψε τη νέα της προσφορά Cyprus Vision, η οποία καλύπτει τις περισσότερες ανακαλύψεις και εξερευνητικά πεδία μέχρι σήμερα στην υπεράκτια Κύπρο.

Σύμφωνα με την PGS, το Cyprus Vision επωφελείται από την ευρυζωνική ποιότητα 3D GeoStreamer που θα πρέπει να παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και να επιτρέπει τον προσδιορισμό αναλόγων σε άλλα μπλοκ στην περιοχή.

Η PGS λέει ότι τα σύγχρονα σεισμικά δεδομένα πάνω από περίπου 20 000 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για την εξερεύνηση της υπεράκτιας Κύπρου.

Το έργο αποτελείται από τη Φάση 1 και τη Φάση 2. Η Φάση 1 είναι 14.750 τετραγωνικά χιλιόμετρα σύγχρονων δεδομένων PSDM επανεπεξεργασμένων. Η Φάση 2 περιλαμβάνει 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σύγχρονων ανανεωμένων δεδομένων KPSDM. Ο τελικός επανεπεξεργασμένος όγκος θα παραδοθεί σε κοινό πλέγμα.

Πολλαπλές εμπορικές ανακαλύψεις αερίου έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια, με πιο αξιόλογες το Ζορ, το Καλυψώ και το Γλάυκος.

Τα τελικά παραδοτέα που έχουν υποστεί επανεπεξεργασία PSDM για τη Φάση 1 είναι διαθέσιμα. Ο πλήρης επανεπεξεργασμένος τόμος Cyprus Vision, που θα παραδοθεί σε κοινό δίκτυο, θα είναι διαθέσιμος το πρώτο τρίμηνο του 2023.