Η Ουκρανία με διάβημα, απειλεί την Ελλάδα με… κυρώσεις γιατί Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν πετρέλαιο και φ.α. της Ρωσίας-Ποιους στοχοποιούν

Ουκρανία

H Ουκρανία προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ελλάδα με την οποία «απαιτεί εξηγήσεις» επειδή επτά ελληνικές εταιρείες, βασικά εφοπλιστικές, δραστηριοποιούνται στην… Ρωσία!

Στο κείμενο του διαβήματος η Ουκρανία απείλησε την Ελλάδα ακόμα και με… επιβολή κυρώσεων!

Σε πλήρη σύμπνοια με το καθεστώς Ζελένσκι τα ουκρανικά ΜΜΕ επιτίθενται στην Ελλάδα και κατηγορούν τους Έλληνες που έχουν στενάξει από τις οικονομικές συνέπειες των κυρώσεων στην Ρωσία:

Καύσιμα πανάκριβα, τρόφιμα πανάκριβα, πληθωρισμός στα ύψη και από τους, ως «αυτοί που εφοδιάζουν τον Β.Πούτιν».

Είναι γεγονός ότι συγκεκριμένοι Έλληνες εφοπλιστές (είναι μεταξύ άλλων και οι εταιρείες του Γιάννη Αλαφούζου, Ανδρέα Μαρτίνου, Νίκου Τσάκου, Παντελή Κολλάκη, Γιώργου Οικονόμου, Βαγγέλη Μαρινάκη, Αγγελικής Φράγκου, Νικόλα Ιγγλέση και άλλων.)

εκτελούν συμβόλαια που δεν παραβαίνουν, όμως κανένα διεθνή νόμο ή κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

 

Παρ’όλα αυτά οι Έλληνες εφοπλιστές χαρακτηρίζονται ως «οι κύριοι αιμοδότες της ρωσικής οικονομίας και συνεργάτες στις δολοφονίες παιδιών από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή ο Ν.Δένδιας που τον ακούμε να επιτίθεται στη Ρωσία και να στηρίζει τους νεοναζί του Κιέβου, κάλεσε τον Ουκρανό πρεσβευτής στην Αθήνα, Σεργκέι Σουτένκο για να δώσει εξηγήσεις.

Και ο Ουκρανός πρεσβευτής απάντησε ότι  «Εκτελεί εντολές της ουκρανικής κυβέρνησης»!

Δηλαδή του Ζελένσκι, που η κυβέρνηση είχε καλέσει να μιλήσει στην Βουλή και εμφάνισε τους νεοναζί του Αζόφ από το Azovstal ως «Κider-έκπληξη»!

Που επίσης έχει στείλει στην Ουκρανία υπερπολύτιμα BMP-1, πολύτιμες ρουκέτες, τους FIM-92 Stinger, τα αντιαρματικά όπλα RPG-18 και ποιος ξέρει τι άλλο.

Από την απαγόρευση να πλέουν εκτός Ρωσίας τα πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ωφελημένοι είναι οι Έλληνες εφοπλιστές,

οι οποίοι έσπευσαν να κλείσουν συμφωνίες για να μεταφέρουν κυρίως πετρέλαιο από τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα προς τις ευρωπαϊκές χώρες και την Άπω Ανατολή.

Οι Έλληνες εφοπλιστές ασφάλισαν με αυξημένα ασφάλιστρα τα δεξαμενόπλοια έναντι των κινδύνων πολέμου και με εξαπλάσιο ναύλο

προσφέρθηκαν να αποτελέσουν τον θαλάσσιο μεταφορέα και να τροφοδοτήσουν όλα τα λιμάνια του κόσμου με ρωσικό πετρέλαιο.

Εκτιμάται ότι περίπου 80 με 100 ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια εκτελούν μεταφορές καυσίμων από τη Ρωσία προς τα λιμάνια της Ευρώπης.