Η Microsoft θέλει να συνομιλούμε με ολογράμματα

Φανταστείτε ότι είναι ώρα για μια συνάντηση στην δουλειά. Αντί να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο Zoom ή Google Meet, τοποθετείτε ένα ακουστικό AR / VR. Και αντί να κοιτάτε τους συναδέλφους σας μέσα από μικρά παράθυρα στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σας, αλληλεπιδράτε με τα είδωλά τους σε έναν εικονικό χώρο και μεταβιβάζετε “αντικείμενα” ο ένας στον άλλο.

Αυτό είναι το όραμα για τη Mesh, μια νέα πλατφόρμα μικτής πραγματικότητας cloud, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα την Τρίτη στο Microsoft Ignite, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας.

Ο Greg Sullivan, διευθυντής μικτής πραγματικότητας της Microsoft, έκανε μια σχετική επίδειξη και κατά τη διάρκεια της προεπισκόπησης της Mesh, ο Sullivan έδωσε ένα σωρό ολογράμματα, συμπεριλαμβανομένου του φεγγαριού, μιας μέδουσας και ενός κινούμενου καρχαρία.

Αλλά ο εικονικός χώρος είναι αρκετά περιορισμένος. Η όλη εμπειρία αποτελούσε μόνο ένα παράδειγμα με τραπέζι και δύο είδωλα. Βεβαίως, η Microsoft είπε ότι η επίδειξη προοριζόταν ειδικά για να δείξει “όλες τις βασικές δυνατότητες του Microsoft Mesh: Παρουσία και τρισδιάστατη συνεργασία”.