Η μαρτυρία του νεωκόρου για τον Σύρο στον Αγίο Παντελεήμονα – «Ανέβηκε στο ψαλτήρι, γονάτισε και άρχισε να φωνάζει Allahu Akbar»

«Είχε μπει παράνομα στη χώρα και είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο το τελευταίο διάστημα» είπε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης

Για όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα με τον Σύρο με το μαχαίρι που φώναζε «Allahu Akbar» μίλησε ο νεωκόρος του ναού ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου.

«Έφυγε ο κόσμος και του λέω “βγες έξω γιατί πρέπει να κλείσει ο ναός”. Τότε αυτός ανέβηκε στο ψαλτήρι, πήρε τα βιβλία, γονάτισε και διάβασε το Κοράνι και άρχισε να φωνάζει “Allahu Akbar” και αναγκάστηκα να πάρω το 100 τηλέφωνο» είπε ο νεωκόρος στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο νεωκόρος το μαχαίρι ο Σύρος το είχε στο σακβουαγιάζ που είχε μαζί του.

«Πρώτη φορά τον βλέπω. Ήταν δύο μήνες στην Ελλάδα. Δεν ήταν επιθετικός, ήταν νευρικός» πρόσθεσε ο νεωκόρος του ναού ενώ ερωτηθείς για το τι έλεγε ο Σύρος στους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν είπε ότι «δεν μιλούσε, έλεγε μόνο “Allahu Akbar”»

Τον Σύρο προσήγαγαν τελικά άνδρες της ΟΠΚΕ που βρισκόταν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

«Είχε μπει παράνομα στη χώρα και είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο το τελευταίο διάστημα» είπε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «από ό,τι φαίνεται (σ.σ. ο Σύρος) έχει κάποιο θέμα ψυχολογικό, την υπόθεση χειρίζεται η Κρατική Ασφάλεια»