Η κυβέρνηση επαναφέρει τον Σωτήρη Τσιόδρα

Σωτήρη Τσιόδρα

Μαζί με τις νέες απαγορεύσεις αλλά και την τρομοκρατία από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση επαναφέρει τον Σωτήρη Τσιόδρα στους τηλεοπτικούς δέκτες των Ελλήνων πολιτών, με την ελπίδα οι Έλληνες να «ξανα-φοβηθούν» και να υπακούσουν στις νέες απαγορεύσεις που έρχονται.

Όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, στις 18:00, στο Υπουργείο Υγείας

Το «κενό» του κ.Τσιόδρα έχουν προσπαθήσει να καλύψουν άλλοι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής με συνεχείς παρουσίες στα ΜΜΕ, αλλά όχι με ιδιαίτερη επιτυχία καθώς οι απειλές και οι προειδοποιήσεις τους πέφτουν στο κενό, αφού οι Έλληνες πολίτες είναι φανερό πως δεν αντέχουν πλέον άλλες απαγορεύσεις, ούτε τρομοκρατούνται από τον ιό όπως τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ο κ.Τσιόδρας αποτελούσε βασικό όργανο των απαγορεύσεων της κυβέρνησης, καθώς οι καθημερινές του δηλώσεις για «αόρατους εχθρούς» γινόντουσαν τους προηγούμενους μήνες πρώτο θέμα στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Αυτό ελπίζει με την επαναφορά του η κυβέρνηση, πως δηλαδή θα τον «ακούσουν οι Έλληνες», αφού δεν έχει ακόμα αντιληφθεί πως δεν πρόκειται για θέμα προσώπων, αλλά πως οι πολίτες έχουν καταλάβει πως ο ιός δεν δικαιολογεί νέες εκτεταμένες απαγορεύσεις.

Επιπλέον ο κ.Τσιόδρας έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων, χαρακτηριστική μάλιστα είναι η στάση του για τις μάσκες. Αρχικά ήταν επικίνδυνες καθώς «δεν προστάτευαν», μετά έγιναν απαραίτητες και μετά προαιρετικές.

Άραγε ποια θα είναι η στάση του κ.Τσιόδρα για τις μάσκες σήμερα;