Η καρδιά του πιάνου χτυπά στην Κέρκυρα – Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου 2019

Η Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Piano Plus Festival σας καλωσορίζουν στο ανανεωμένο και διευρυμένο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου 2019!

Φέτος το Ινστιτούτο ανοίγει τα φτερά του για να αγκαλιάσει περισσότερους καλλιτέχνες, περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φυσικά δεκάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο! Μοναδικά ονόματα από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία πλαισιώνουν φέτος τη μεγάλη μουσική διοργάνωση στο πιο μουσικό νησί της Ελλάδας, την Κέρκυρα! Συναυλίες, Masterclasses, workshops, διαλέξεις, εκδρομές και πολλά άλλα θα χαράξουν βαθιά στις μνήμες όλων τη μουσική αυτή εβδομάδα του Ιουνίου.

Όπως κάθε χρόνο, συμμετέχοντες μαθητές και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να διδαχτούν και να ανταλλάξουν μουσικές ιδέες με κορυφαίους καλλιτέχνες που φιλοξενεί το Θερινό Ινστιτούτο. Το κοινό θα απολαύσει έξι μοναδικά ρεσιτάλ πιάνου και Masterclasses από διακεκριμένους πιανίστες αλλά και από νέους εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες που έρχονται κάθε χρόνο για να διευρύνουν τις μουσικές τους γνώσεις.

Φέτος το Ινστιτούτο φιλοξενεί καλλιτεχνικές προσωπικότητες από μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού όπως το California State University, University of Missouri–Kansas, Bowling Green State University και Mahidol University of Thailand. Dmitry Rachmanov, Thomas Rosenkranz, Ann Chang, Eri Nakagawa, Solungga Liu, Robert Satterlee, Nico Benadie είναι μόνο μερικά από τα ονόματα των σπουδαίων πιανιστών που θα παρουσιάσει φέτος το φεστιβάλ.