Η Ιταλία «παγώνει» τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία

Μετά την Βρετανία που προετοιμάζει το κλίμα για «διακοπή» της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία η κυβέρνηση Μελόνι στην Ιταλία «πάγωσε» με την σειρά της

την αποστολή του επόμενου, έκτου, πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Il Messaggero, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα, η επιχείρηση για τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία έχει τεθεί σε παύση επειδή «πρώτα πρέπει να συντονιστούμε με το ΝΑΤΟ και να εμβαθύνουμε στις λεπτομέρειες των στρατιωτικών αιτημάτων της Ουκρανίας λεπτομερώς».

«Μόνο τότε θα καταλάβουμε τι χρειάζεται το Κίεβο και τι όπλα μπορούμε να προμηθεύσουμε».

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ θα επισκεφθεί την χώρα και θα συναντηθεί τόσο με την πρωθυπουργό Μελόνι, όσο και με τον υπουργό άμυνας της Ιταλίας.

Μαζί με τον Στόλτενμπεργκ, οι ιταλικές αρχές κατά πάσα πιθανότητα θα καταρτίσουν κατάλογο όπλων για την Ουκρανία, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Στην πραγματικότητα και η Τζόρτζια Μελόνι περιμένει να δει το αποτέλεσμα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών στις 8 Νοεμβρίου για να αποφασίσει αν θα σταματήσει την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ θα διακόψει την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία λόγω των βαρύτατων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Θα εμφανιστεί ως «πάγωμα» του προϋπολογισμού για τη βοήθεια προς ξένες χώρες για άλλα δύο χρόνια, όπως μετέδωσε χθες Παρασκευή η εφημερίδα Telegraph επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές.

Επί της ουσίας ο Ρίσι Σούνακ προετοιμάζει άπαντες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Βρετανίας για εν μέρει τουλάχιστον, αποχώρηση από την στήριξη της Ουκρανίας.

Στην πραγματικότητα αυτό που περιμένει είναι η διαφαινόμενη συντριβή των Δημοκρατικών (με βάση τις δημοσκοπήσεις θα χάσουν τον έλεγχο Γερουσίας και Κογκρέσου)

στις ενδιάμεσες εκλογές στις 8 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, από τους Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι έχουν δηλώσει επανηλειμμένα πως «δεν θα παραμείνουν οι ΗΠΑ το ΑΤΜ του Κιέβου».

Στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι με την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους εξτρεμιστικούς κύκλους που την ελέγχουν και σπρώχνουν την χώρα

σε μία πυρηνική αντιπαράθεση με την Ρωσία ενώ η ακρίβεια στα καύσιμα «πονάει» πλέον και την αμερικανική μεσαία τάξη.

Αν δεν αναγκαστεί η κυβέρνηση Μπάιντεν να «μαλακώσει» την στάση της έναντι της Ρωσίας, τότε όλοι στην Ευρώπη θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο το οποίο νομοτελειακά οδηγεί στην οικονομική κατάρρευση και μετά από αυτήν σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

Ένας πυρηνικός πόλεμος είναι πλέον πιθανός.

Ένα «πάγωμα» της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία από την Βρετανία και πιθανότατα μετά τις 8 Νοεμβρίου και από τις ΗΠΑ θα σημάνει το ουσιαστικό τέλος της πολεμικής προσπάθειας της Ουκρανίας.

Ήδη «πάγωσαν» οι αποστολές επιπλέον MLRS από τους Βρετανούς. Θα προμηθεύουν στο Κίεβο το 50% από αυτό που τους έδιναν σε όπλα επί εποχές Τζόνσον και καθόλου χρήματα!

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως Μελόνι και Σουνάκ εύχονται μία ήττα του Μπάιντεν για να έχουν το πρόσχημα που χρειάζονται για να ξεφύγουν από αυτή την τρέλα