Η Ιορδανία ακύρωσε τη σύνοδο κορυφής – Κατηγορεί το Ισραήλ για «σφαγές»

“Η σφαγή στο Νοσοκομείο Baptist, η οποία προκάλεσε σοκ σε όλους και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή”

Η Ιορδανία ακύρωσε την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β’ επειδή «δεν θα μπορούσε να σταματήσει τον πόλεμο προς το παρόν», κατηγορώντας το Ισραήλ για «σφαγές».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Ayman Al-Safadi, δήλωσε σε δήλωση ότι «μετά από διαβουλεύσεις με τους Παλαιστίνιους και Αιγύπτιους αδελφούς μας και μετά από συζήτηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφασίσαμε να μην πραγματοποιήσουμε αυτή τη σύνοδο κορυφής. Στοχεύουμε από αυτή τη σύνοδο κορυφής, εάν πραγματοποιηθεί, να παράγουμε μια λύση που δεν έχει άλλη, η οποία είναι η διακοπή του πολέμου, ο σεβασμός της ανθρωπιάς των Παλαιστινίων και η παροχή της βοήθειας που τους αξίζει».

Επικαλείται επίσης την έκρηξη σε νοσοκομείο της πόλης της Γάζας που σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

«Αποχή από τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής και λόγω των συνεχιζόμενων ισραηλινών σφαγών κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, η πιο πρόσφατη από τις οποίες ήταν η σφαγή στο Νοσοκομείο Baptist, η οποία προκάλεσε σοκ σε όλους και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», λέει.
Η Χαμάς, η τρομοκρατική ομάδα που κυβερνά τη Λωρίδα, κατηγόρησε την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ενώ ο ισραηλινός στρατός λέει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε εσφαλμένα από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ.