Η διπλή ασπίδα της Αθήνας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας

Σε διπλωματικό μαραθώνιο επιδίδεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ελληνική κυβέρνηση, με αφορμή την τουρκική παραβατικότητα.

Η Αθήνα στοχεύει να διευρύνει το «μέτωπο» κατά της Άγκυρας, μετά τη σαφή στήριξη που έλαβε από τη Γαλλία στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Όμως, μετά το σύμφωνο με την Ιταλία για κοινή ΑΟΖ το κλίμα έχει αλλάξει και πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται σε δύο κατευθύνσεις. Το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Οι κινήσεις προς αυτή την πλευρά θα δείξουν αν μπορεί να απομονωθεί η Τουρκία και να ακυρωθεί στην πράξη τόσο το τουρκολυβικό σύμφωνο όσο και το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ένα πρώτο δείγμα γραφής έδωσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ. Οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο κυριάρχησαν στην εκτενή συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον ένατο όροφο του ξενοδοχείου Waldorf στο κέντρο της Ιερουσαλήμ, και αυτό αποτυπώθηκε και στις κοινές δηλώσεις τους αμέσως μετά.

Το άρθρο αναρτήθηκε στο in.gr