Η Citibank απέλυσε υπάλληλο για σχόλιο κατά του Ισραήλ: «Δεν απορώ που ο Χίτλερ ήθελε να τους ξεφορτωθεί όλους»

Η Citibank απέλυσε μία από τις υπαλλήλους της, επειδή ανέβασε στο Instagram ένα απαράδεκτο σχόλιο που υποστήριζε τη μαζική δολοφονία των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

«Δεν απορώ που ο Χίτλερ ήθελε να τους ξεφορτωθεί όλους», έγραψε η Nozima Husainova σε ένα story της προσθέτοντας ακόμα και ένα emoji με χαμογελαστό πρόσωπο.

Η ανάρτηση αυτή έχει πλέον κατέβει από τον λογαριασμό αλλά πρόλαβε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και να προκαλέσει οργή.

Η 25χρονη Husainova είχε ανεβάσει το σχόλιο αυτό ως απάντηση σε μια ανάρτηση σχετικά με τη βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας, η οποία αρχικά αποδόθηκε στο Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι προκλήθηκε από την Τζιχάντ, η οποία εκτόξευσε κατά λάθος μια ρουκέτα.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε στην The Post ότι η Husainova απολύθηκε μετά από αυτό το σχόλιο.

«Απολύσαμε το άτομο που έκανε το αποκρουστικό αντισημιτικό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καταδικάζουμε τον αντισημιτισμό και κάθε ρητορική μίσους και δεν ανεχόμαστε τέτοιους ανθρώπους στην τράπεζά μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Citi.

Ποια είναι η Nozima Husainova

 

Σύμφωνα με τη New York Post, η διαγραμμένη πλέον σελίδα της Nozima Husainova στο LinkedIn αποκάλυψε ότι ο ρόλος της στη Citibank ήταν «να βοηθά στην αύξηση των πωλήσεων με μεμονωμένους πελάτες».

Ο ιστότοπος προσλήψεων Glassdoor αναφέρει ότι ο μέσος μισθός ενός υπαλλήλου της Citibank στη θέση της Nozima Husainova ήταν σχεδόν 75.000 δολάρια ετησίως.

Όσον αφορά την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Nozima Husainova είχε πάνω από 4.500 followers στο Instagram πριν κάνει τον λογαριασμό της ιδιωτικό.