Η Χαμάς ζητά ανταλλαγή όλων των κρατουμένων Ισραηλινών και Παλαιστινίων

«Είμαστε έτοιμοι για ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ άμεσα» δήλωσε ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ.

Όπως είπε, η Χαμάς προσφέρει όλους τους ομήρους, με αντάλλαγμα όλους τους κρατούμενους Παλαιστινίους σε φυλακές του Ισραήλ.

«Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε αμέσως μια ανταλλαγή για να απελευθερώσουμε όλους τους κρατούμενους σε φυλακές του σιωνιστή εχθρού, σε αντάλλαγμα για τους ομήρους που είναι στα χέρια της αντίστασης» ανέφερε στη δήλωσή του.

Χαμάς: Το Ισραήλ μπλόκαρε μια συμφωνία για τους ομήρους

Η Χαμάς ήταν έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ για τους ομήρους που κρατά στη Γάζα, όμως το Ισραήλ εμπόδισε αυτήν την πιθανότητα, υποστήριξε νωρίτερα εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Άμπου Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέφερε επίσης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει όλους τους ομήρους μόνο εάν το Ισραήλ αποφυλακίσει τους Παλαιστίνιους κρατουμένους.

«Το τίμημα που θα πληρώσουν για τον μεγάλο αριθμό των ομήρων του εχθρού που είναι στα χέρια μας είναι να αδειάσουν τις φυλακές από όλους τους (Παλαιστίνιους) κρατούμενους» ανέφερε.

Η Χαμάς θα μπορούσε επίσης να ξεκινήσει συνομιλίες για μια «μερική» συμφωνία για τους ομήρους, πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.