Η Χαμάς απειλεί με «νέα 11η Σεπτεμβρίου» το Ισραήλ

Αξιωματούχος της Χαμάς απείλησε το Ισραήλ με νέες επιθέσεις αντίστοιχες εκείνης της 7ης Οκτωβρίου που χαρακτηρίστηκε ως «νέα 11η Σεπτεμβρίου», τονίζοντας ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να πληρώσει το τίμημα.

Σύμφωνα με την New York Post, ο Ghazi Hamad που είναι μέλος του πολιτικού γραφείου λήψης αποφάσεων της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης, δήλωσε ότι θα επαναληφθεί η επιχείρηση «Πλημμύρα της Αλ Άκσα», κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί, ενώ περίπου 240 κρατούνται ως όμηροι.

«Η πλημμύρα της Αλ Άκσα είναι μόνον η πρώτη φορά, και θα υπάρξει και δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, γιατί έχουμε την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες να πολεμήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «αποκαλούμαστε έθνος μαρτύρων και είμαστε υπερήφανοι που θυσιάζουμε μάρτυρες. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα. Το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν έχει θέση στη γη μας. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτή τη χώρα, διότι αποτελεί μια καταστροφή για την ασφάλεια, τον στρατό και την πολιτική για τα αραβικά και ισλαμικά έθνη και πρέπει να τελειώσει».