Η Αθήνα ενημερώνει ΕΕ, ΗΠΑ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας

Νίκος Δένδιας

Επιστολές σε όλα τα Μέλη του  Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα στείλει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, απαντώντας στις πρωτοφανείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίων ημερών.

Η Αθήνα στέλνει επιστολές με αυτούσιες τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων

Στις εν λόγω επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων. Μάλιστα οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η Ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε επίσης τον Τσέχο ομόλογό του Jan Lipavský για την άμεση αντίδραση της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία χαρακτήρισε “απαράδεκτες” και “καθόλου επιβοηθητικές” τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις.

Απίστευτοι ισχυρισμοί από Σοϊλού

Αυτή τη φορά η Άγκυρα αναφέρεται σε σύλληψη ενός άνδρα, τον οποίο κατονομάζει ως «τρομοκράτη» που ανήκει στο PKK και κατηγορείται ότι προετοίμαζε επιθέσεις.

Τουρκικά ΜΜΕ, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, υποστηρίζουν ότι ο συλληφθείς εκπαιδεύτηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λαύριο.

Σχετική ανάρτηση έκανε ο Σοϊλού στο Twitter.