Η Αίγυπτος εντάσσεται στη νέα τράπεζα του μπλοκ BRICS

Το BRICS είναι ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά μπλοκ στον κόσμο, που αποτελείται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική

Η Επίσημη Εφημερίδα της Αιγύπτου δημοσίευσε την επικύρωση από τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι της συμφωνίας για την ίδρυση της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (NDB ), του μπλοκ BRICS, μετά την υπογραφή της Αιγύπτου στο έγγραφο ένταξης της τράπεζας.

Το BRICS είναι ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά μπλοκ στον κόσμο, που αποτελείται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.

Το BRICS είναι συντομογραφία των αρχικών των χωρών-μελών του οργανισμού.

Αυτές οι χώρες αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% του μεγέθους της παγκόσμιας οικονομίας, το 26% της παγκόσμιας έκτασης και το 43 % του παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς παράγουν περισσότερο από το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής σιτηρών.
Τα κράτη μέλη ίδρυσαν τη Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης με κεφάλαιο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης στα κράτη μέλη, καθώς και στις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης δέχθηκε την Αίγυπτο ως νέο μέλος και το ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2021.

Η Egyptb έχει γίνει πρόσφατα το νέο τέταρτο μέλος του μπλοκ, καθώς είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο του 2021, το Μπαγκλαντές, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ουρουγουάη.