Η Αίγυπτος εξαρτάται από το 20% της ηλιακής ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα

Σύμφωνα με τη στρατηγική της χώρας, η Αίγυπτος στοχεύει να προσθέσει 42% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα έως το 2035
ΗΑίγυπτος εξαρτάται επί του παρόντος από το 20% της ηλιακής, αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα , δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της χώρας.

Μιλώντας στο τριήμερο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Πετρελαίου στο Ριάντ, ο Tarek El Molla δήλωσε ότι επί του παρόντος κατασκευάζεται ένας πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας.

Πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος εργάζεται για την υιοθέτηση ενός κατάλληλου ενεργειακού μείγματος που ανοίγει το δρόμο για μια πλήρη ενεργειακή μετάβαση.

Σύμφωνα με τη στρατηγική της χώρας, η Αίγυπτος στοχεύει να προσθέσει 42% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα έως το 2035, δήλωσε ο El Molla.

Η Σαουδική Αραβία φιλοξενεί το 14ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας Πετρελαίου στο οποίο συμμετέχουν περιφερειακοί υπουργοί ενέργειας, ηγέτες του κλάδου και κυβερνητικοί εκπρόσωποι για να συζητήσουν τις απόψεις τους σχετικά με επίκαιρα θέματα και τάσεις του κλάδου.