Γρίπη Η1Ν1: 2 νεκροί στην Ιταλία και άλλοι 3 στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση

Οι δυο ασθενείς που έχασαν την ζωή τους στην Βιτσέντσα της Ιταλίας ήταν 47 και 55 ετών και αντιμετώπιζαν σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό τους σύστημα λόγω της γρίπης Η1Ν1

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιφέρεια της Βιτσέντσα, στη βόρεια Ιταλία, λόγω επιπλοκών από τη γρίπη Η1Ν1. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας συνιστούν στους πολίτες να εμβολιαστούν, αν και εξηγούν ότι ο αριθμός των θανάτων μέχρι στιγμής δεν υπερβαίνει τα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων.

Οι δυο ασθενείς που έχασαν την ζωή τους στην Βιτσέντσα της Ιταλίας ήταν 47 και 55 ετών και αντιμετώπιζαν σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό τους σύστημα λόγω της γρίπης Η1Ν1.

Άλλοι τρεις ασθενείς (2 άνδρες και μια γυναίκα) νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σαν Μπόρτολο της Βιτσέντσα, πάλι λόγω της γρίπης Η1Ν1.

Όπως γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης παρέχει προστασία κατά του ιού H1N1 και για τον λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση υπέρ του εμβολιασμού, έστω κι αν βρισκόμαστε πλέον σε περίοδο μεγάλης διάδοσης της γρίπης, όπως και του κορονοϊού.