Γραμματέας Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ: «Η αξιολόγηση θα κλείσει το Μάιο»

Την αισιοδοξία της ότι η αξιολόγηση θα κλείσει το Μάιο εξέφρασε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, στον Flash 96.

Η ίδια, όπως δημοσιεύει το pronews.gr, διαβεβαίωσε ότι δεν θα προκύψουν νέα μέτρα, καθώς η αναθεώρηση των προβλέψεων από το ΔΝΤ αναγνωρίζει την θετική πορεία της οικονομίας.

Ερωτηθείσα εάν θα υπάρξουν απώλειες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψήφιση των νέων μέτρων, σημείωσε ότι κανείς από την ΚΟ δεν αμφισβητεί ότι η διαπραγματευτική ομάδα έφερε το βέλτιστο αποτέλεσμα σε αυτές τις συνθήκες.
Αυτή η αναθεώρηση των προβλέψεων του Ταμείου είναι θετική, γιατί πραγματικά οι ίδιοι αναφέρονται σε προηγούμενες εκθέσεις τους διαφορετικά, οπότε αναγνωρίζεται η θετική πορεία της οικονομίας. Δηλαδή, είχαν λυθεί από την πρώτη αξιολόγηση αυτά τα ζητήματα με το θέμα του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής, οπότε δε βλέπω εγώ να μπαίνουν άλλα μέτρα.
Το ΔΝΤ βάζει θέματα αναδιάρθρωσης του χρέους και αυτό είναι το σημαντικό, και που θα προσδιορίσει και το ύψος των πλεονασμάτων σε αυτή τη Σύνοδο. Για να κλείσει δηλαδή η δεύτερη αξιολόγηση πρέπει οπωσδήποτε να μπούνε και τα θέματα της ελάφρυνσης του χρέους, και τα θέματα των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το πρόγραμμα. Πιστεύω ναι, ότι μέσα στο Μάιο θα κλείσει, εκεί πάνε τα πράγματα δηλαδή και ομολογείται από όλους.
Βλέπω εγώ ότι έχουμε την ωριμότητα να αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τη σκληρή δουλειά που χρειάστηκε η ομάδα της διαπραγμάτευσης και δεν αμφισβητείται από κανέναν.»