Γκράφιτι κατά των Τούρκων σε κυπριακό σχολείο ξεσήκωσε θύελλα στα Κατεχόμενα

Τα Κατεχόμενα καταδίκασαν έντονα γκράφιτι σε σχολείο Ελληνοκυπρίων που καλούσε τους Τούρκους να εγκαταλείψουν το νησί, προκαλώντας αντιδράσεις και στην Άγκυρα, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Σε ανακοίνωσή του το ψευδο-υπουργείο εξωτερικών των Κατεχομένων ανακοίνωσε ότι “τα ρατσιστικά γκράφιτι είναι αντανάκλαση του αυξανόμενου αντιτουρκικού αισθήματος που έχει εδραιωθεί στο ελληνοκυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα”.

Η ανακοίνωση ήταν μια απάντηση σε γκράφιτι στην Τεχνική Σχολή Λευκωσίας, όπου αναφέρθηκε εκτός όλων των άλλων και το όνομα της (Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών), προτρέποντας τους Τούρκους πολίτες να εγκαταλείψουν το νησί.

«Η ΕΟΚΑ ξανά», «Τούρκοι», «Η Κύπρος είναι ελληνική γη» έγραφαν μερικά από τα γκράφιτι.

Το ψευδο-υπουργείο εξωτερικών των Κατεχομένων κάλεσε την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση να εντοπίσει τους δράστες και να τους τιμωρήσει, κάνοντας υποδείξεις με νεο-Οθωμανικό στιλ στην Λευκωσία.

«Είναι αναμφίβολα γεγονός ότι οι επίμονες δηλώσεις της ελληνοκυπριακής ηγεσίας που βλάπτουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών που ζουν στο νησί, πυροδοτούν τις κινήσεις για τέτοιες συμπεριφορές», ανέφερε το ψευδο-υπουργείο των Τουρκοκυπρίων.

“Η ΕΟΚΑ είναι γνωστή για το σύνθημά της «ο καλύτερος Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος». Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι θεωρούν την ΕΟΚΑ τρομοκρατική οργάνωση και έχουν καλέσει την ελληνοκυπριακή διοίκηση να σταματήσει να αγκαλιάζει αυτήν την τρομοκρατική ομάδα. Υποστηριζόμενη από την ελληνοκυπριακή ηγεσία, την Ελληνοκυπριακή Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ελλάδα, η ΕΟΚΑ είχε στόχο να εξαλείψει την τουρκική παρουσία από το νησί”, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Dailysabah.

Υπενθυμίζουμε ότι η TMT, τουρκοκυπριακή οργάνωση των “Γκρίζων Λύκων” ευθύνεται για πολλά εγκλήματα στο νησί.

Η τουρκική φασιστική οργάνωση βγάζει ανακοίνωση κάθε χρόνο αναφέροντας ότι “οι Ελληνοκύπριοι δεν εγκατέλειψαν το όνειρό τους να καταλάβουν εντελώς το νησί, και δεν θα εγκαταλείψουν τα όνειρά τους χωρίς να καταλάβουν πλήρως την Κύπρο, όπως έκαναν οι Έλληνες στο νησί της Κρήτης, όπου πήραν τα πάντα στο τραπέζι χωρίς να πολεμήσουν.

«Εάν ζούμε με ειρήνη, ηρεμία και ασφάλεια σε αυτό το νησί σήμερα, εάν αναπνέουμε, εάν ολόκληρος ο κόσμος έχει συνείδηση ​​της ύπαρξής μας, ο μόνος δικαιολογημένος λόγος για αυτό είναι ο νόμιμος και έντιμος αγώνας που διεξάγουμε εδώ και χρόνια, και η ύπαρξη της TMT, που αποτελεί συνέχεια των αγώνων του 1974.» ανέφερε η ανακοίνωση των Τουρκοκυπρίων, συνεχίζοντας: «αν και έχουν περάσει 57 χρόνια, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι που είναι μπροστά μας ( Ελληνοκύπριοι) έχουν ακόμα την ίδια νοοτροπία.

Προσπαθούν να επιτύχουν αυτό που δεν μπορούν να επιτύχουν μέσω πολέμου, μέσω διαφορετικών μεθόδων. Θέλουν να επιτύχουν τον στόχο τους φέρνοντας σε δράση σχέδια που στοχεύουν να μας εκδιώξουν και να μας στρέψουν τον ένα εναντίον του άλλου, ενώ θέλουν να μας χωρίσουν από την Μητέρα Πατρίδα μας, της οποίας είμαστε αναπόσπαστο μέρος, με την υποστήριξη εξωτερικών δυνάμεων”.

Η οργάνωση αυτή, και άλλες συναφείς οργανώσεις στο νησί, ξεχνούν όπως φαίνεται επιδεικτικά ότι τα Κατεχόμενα αποτελούν μια σαφή περίπτωση “Ναγκόρνο”, αφού η Τουρκία εισέβαλε το 1974 σε ξένο για αυτήν έδαφος και κατέλαβε το 40%…παράνομα και καταχρηστικά ενώ κανένας δεν αναγνωρίζει την αποκαλούμενη ΤΔΒΚ.

Η Κύπρος ανήκει στους Κυπρίους και μόνο σε αυτούς ΚΑΙ σε κανέναν άλλο. Για αυτό είτε με ‘συνομιλίες”, είτε με άλλο τρόπο κάποια στιγμή, οι κατοχικές δυνάμεις της Τουρκίας θα αποχωρίσουν αφού τα σχέδια της δύσης είναι διαφορετικά από αυτά που ονειρεύονται οι Τουρκοκύπριοι και η Άγκυρα.

Η Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης: Türk Mukavemet Teşkilatı, TMT) ήταν τουρκοκυπριακή παραστρατιωτική οργάνωση ελεγχόμενη από την Τουρκία με στρατιωτική εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων, που δημιουργήθηκε από τον Ραούφ Ντεκτάς και τον Τούρκο στρατιωτικό Ριζά Βουρουσκάν το 1958, ως αντιστάθμισμα στη δράση της ΕΟΚΑ.

Υποστηρίζεται ότι στους κόλπους της τουρκοκυπριακής μειονότητας κυριαρχούσε από δεκαετίες ο φόβος ότι μια ενδεχόμενη ένωση με την Ελλάδα θα οδηγούσε σε αναγκαστική αποχώρηση της από την Κύπρο.