Γηροκομείο Βόλου: Παραλίγο τραγωδία – Μεταφέρθηκαν οι ηλικιωμένοι για να γλιτώσουν την πλημμύρα-Έχει καταρρεύσει τμήμα της παλιάς πτέρυγας

Σημαντική ήταν η συμβολή της πυροσβεστικής στην μεταφορά των ηλικιωμένων σε ασφαλές μέρος.

«Ήταν το λιγότερο δυνατό αυτό που συνέβη», ανέφερε η διευθύντρια του Γηροκομείου Βόλου Κωνσταντίνα Δημητρίου, και σημείωσε πως «εκείνη η ημέρα ήταν μια μέρα πάρα πολύ δύσκολη. Η καταρρακτώδης βροχή ήταν συνεχόμενη. Εμείς παρακολουθούσαμε συνέχεια τις εξελίξεις, για τη στάθμη του νερού εδώ, φοβηθήκαμε πάρα πολύ και από νωρίς αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τους ηλικιωμένους μας από όλο τον χώρο εδώ, γιατί φοβόμασταν αρχικά να μην πλημμυρίσουν οι χώροι μας. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα καταρρεύσει ολόκληρο το κτίριο».

«Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς. Ήταν όλοι οι παππούδες μας ασφαλές σε άλλους χώρους του γηροκομείου μας», προσθέτει μεταξύ άλλων ενώ σημειώνει πως υπό τον φόβο να μην καταρρεύσει και το υπόλοιπο κτίριο, το κεντρικό κτίριο του ιδρύματος πήραν την απόφαση να κάνουν μερική εκκένωση.

Σημειώνεται πως κάποιοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας σε μια άλλη δομή ενώ μερικοί μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο. Τώρα ευτυχώς είναι όλα καλά, εφόσον επιβεβαιώθηκε ότι ήταν όλα καλά εκεί ήταν όλοι ασφαλείς, εδώ επέστρεψαν όλοι όσοι είχαν μεταφερθεί.