Γιαβούζ: Το τουρκικό γεωτρύπανο κατευθύνεται προς την Αττάλεια

Το Γιαβούζ, συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο, με το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο να πορεύεται προς την εκτέλεση των ενεργειακών σχεδίων και προγραμματισμών της Άγκυρας στην περιοχή.

Μετά την έξοδο από τα Δαρδανέλια την Παρασκευή, υπό τη συνοδεία πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, το Γιαβούζ πέρασε χθες έξω από την Ρόδο στα διεθνή ύδατα, ενώ τώρα σύμφωνα με πληροφορίες θα κατευθύνεται προς την Αττάλεια, με χαρακτηριστικές φωτογραφίες να «απεικονίζουν την πορεία του.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κύπρου, το Γιαβούζ πορεύεται προς το λιμάνι της Αττάλειας προκειμένου να ανεφοδιαστεί, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς τον τελικό προορισμό, που είναι η θαλάσσια περιοχή της Καρπασίας.

Η πορεία του μέχρι την Αττάλεια

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε δηλώσει την περασμένη βδομάδα ο Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, το Γιαβούζ θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στις αρχές του Ιουλίου, σε περιοχή που έχει αδειοδοτήσει το «ψευδοκράτος» στην κρατική εταιρεία της Τουρκίας, την TPAO.

Το γεωτρύπανο, ξεκίνησε την πορεία του το μεσημέρι της Πέμπτης, σε «αποχαιρετιστήρια τελετή», ενώ στη συνέχεια εξήλθε των Δαρδανελίων, όπου και εκεί δύο τουρκικές φρεγάτες το συνόδευαν στο κεντρικό Αιγαίο, όπου πέρασε έξω από την Ικαρία και την Ρόδο πλέοντας παράλληλα με τα τουρκικά παράλια.

Σε όλη την πορεία αυτή, τα πλοία και οι δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονται σε επιφυλακή, με το Γιαβούζ να βρίσκεται υπό τη συνεχή παρακολούθηση τους.

Πηγή: kathimerini.com.cy