Γιαουρτογλυκό με μπισκότα

Πανεύκολο γιαουρτογλυκό με μπισκότα και καραμέλα γάλακτος. Το πιο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου. Συνταγή που σηκώνει πολλές παραλλαγές και σας τις έχω όλες εδώ!

Υλικά Συνταγής
750 γραµ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γραµ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 συσκευασία καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
2 πακέτα μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)
Για το σερβίρισμα
λίγη καραμέλα γάλακτος dulce de leche ή λιωμένη σοκολάτα
καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Για το πανεύκολο γιαουρτόγλυκπ με μπισκότα, χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο γιαουρτογλυκό.
Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, αν θέλουμε να βάλουμε στο γιαουρτογλυκό.
Ανακατεύουμε απαλά.
Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
Αδειάζουμε το γλυκό και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε το γιαουρτογλυκό με μπισκότα σαν παγωτό, ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια σαν τούρτα ή πάστα.
Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει το γιαουρτογλυκό.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.
Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
Μυστικά και παραλλαγές για τέλειο γιαουρτογλυκό με μπισκότα
-Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
argiro.gr