Γιάννης Οικονόμου: «Η κάλπη είναι καινούρια, είναι άδεια»

Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι  «επανήλθε εμφατικά στην επικαιρότητα το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού. Και με όσα ακολούθησαν, επανέρχεται στο προσκήνιο η διαφορά αντίληψης που υπάρχει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Μία συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική που δεν θα επιτρέψει να ζήσουμε συνθήκες χάους. Συνθήκες που ούτε με τον ανθρωπισμό μας ταίριαζαν ούτε με το διεθνές δίκαιο υπηρετούσαν, ούτε την κοινωνική συνοχή».

«Η χώρα χρειάζεται μία ψύχραιμη και αποφασιστική ηγεσία και για να συνεχίσει την ενίσχυση του διεθνούς της κύρους και γεωπολιτικού της αποτυπώματος αλλά και να υλοποιήσει όλα όσα παρουσιάστηκαν ως προοπτική για την κάθε ελληνική οικογένεια την επόμενη τετραετία. Ένα δρόμο προκοπής που όλοι μας μπορούμε να βαδίσουμε εφόσον έχουμε ένα σταθερό οικοσύστημα πολιτικής διακυβέρνησης, οικονομίας, το επόμενο διάστημα. Και στο τιμόνι της χώρας πρέπει να βρίσκεται ένας πολιτικός που έχει αποδείξει και τα χαρακτηριστικά της ηγεσίας και της ενσυναίσθησης », κατέληξε λέγοντας ο κ. Οικονόμου.

Απέναντί μας έχουμε έναν «αναβαπτισμένο» Ερντογάν, ο οποίος δεν σταμάτησε τους ισχυρισμούς περί «Γαλάζιας Πατρίδας». Η χώρα μας χρειάζεται μια ψύχραιμη, αλλά αποφασιστική ηγεσία και για να συνεχίσει την ενίσχυση τους διεθνούς της κύρους και του γεωπολιτικού της αποτυπώματος, αλλά και για να υλοποιήσει όλα αυτά που παρουσιάσαμε ως προοπτική για την κάθε ελληνική οικογένεια, τον εργαζόμενο, τον επιχειρηματία, όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες την επόμενη τετραετία.

Ένα δρόμο προκοπής που όλοι μας μπορούμε να βαδίσουμε, εφόσον έχουμε ένα σταθερό οικοσύστημα πολιτικής διακυβέρνησης και οικονομίας το επόμενο διάστημα. Στο τιμόνι της χώρας, για να τα έχουμε όλα αυτά, πρέπει να βρίσκεται ένας πολιτικός που έχει αποδείξει τα χαρακτηριστικά και της ηγεσίας και της ενσυναίσθησης, ότι δηλαδή καταλαβαίνει πότε πρέπει να παρέμβει, να κάνει πράγματα έξω από το κουτί, κάθε μέρισμα της οικονομίας και της ανάπτυξης να γίνει κοινωνικό μέρισμα για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών χωρίς να μείνει κανένας πίσω».