Γιάννης Λύρας για την 92χρονη: «Δεν υπήρξε ποτέ επεισόδιο» για τα κοινόχρηστα – «Παρενοχλούσε το παιδί μου»

Σε συμβιβασμό με την ηλικιωμένη που τον κατήγγειλε για πρόκληση σωματικών βλαβών έφτασε ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος επέμεινε πως δεν χειροδίκησε ποτέ σε βάρος της.

Ο γιατρός συνελήφθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, καθώς είχε προηγηθεί κλήση της 92χρονης στην αστυνομία. Η ένοικος της πολυκατοικίας, στην οποία μένει και ο ίδιος, φέρεται να υποστήριξε πως της επιτέθηκε μετά από έναν έντονο διάλογο που είχαν για τα κοινόχρηστα και την τραυμάτισε.

«Αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν ήμουν καν το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι μου, αλλά στην Αγία Παρασκευή με φίλους. Έχω υποβάλλει από το Μάρτιο του 2023 μήνυση στην ηλικιωμένη για παρενόχληση του τρίχρονου παιδιού μου, παρενόχληση που μπορεί να πηγάζει ενδεχομένως και από υπερβολική αγάπη» είπε ο 63χρονος χειρουργός, ο οποιος αφέθηκε ελεύθερος, υποστηρίζοντας πως η 92χρονη σκέφτηκε κάτι που δεν έγινε ποτέ, σε μια προσπάθεια να «απαντήσει» στη δική του μήνυση.

Ο Γιάννης Λύρας ανέφερε ότι η παρενόχληση του παιδιού του είναι συστηματική από τη γυναίκα. «Το βράδυ του Σαββάτου το παρενόχλησε ακόμη μια φορά στον κήπο του σπιτιού. Υπέβαλα νέα μήνυση και η άλλη πλευρά σκηνοθέτησε ένα συμβάν ξυλοδαρμού. Σήμερα ανακλήθηκε η μήνυση γιατί δεν υπήρξε ποτέ σωματική βλάβη».

Πριν αποσύρει τη δική της μήνυση, η 92χρονη τόνισε πως είχε χρειαστεί να μεταβεί στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες από τα χτυπήματα του γιατρού.

Ο Γιάννης Λύρας είπε το μεσημέρι ότι καυγάς για τα κοινόχρηστα ήταν αδύνατον να έχει υπάρξει. Οι δύο πλευρές έδωσαν, τελικά, τα χέρια και αποφάσισαν να μην πάνε στα δικαστήρια την αντιπαράθεσή τους.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Mega για την υπόθεση, ο γιατρός είπε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να είχα κάνει κακό σε άνθρωπο για κοινόχρηστα. Δεν υπήρξε ποτέ επεισόδιο. Εγώ δεν ήμουν στο σπίτι. Ήταν οι παππούδες του παιδιού, ο κηπουρός και η μητέρα του παιδιού. Όταν εισήλθαν στο σπίτι, το άτομο αυτό βρέθηκε κοντά στο παιδί και εκείνο ένιωσε μία ενόχληση και κάλεσα την Άμεση Δράση για να υποβάλλω μήνυση αφού είχα εξαντλήσει όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα. Είχα κάνει συστάσεις στα παιδιά της. Η 92χρονη επινόησε το επεισόδια, δεν υπήρξε ποτέ κάποιο επεισόδιο μεταξύ μας. Συλληφθήκαμε μετά τις καταγγελίες και οι δύο. Μετά πήγε στο ΚΑΤ η γυναίκα και δεν την κράτησαν ούτε ένα βράδυ γιατί δεν είχε τίποτα. Θα ανακαλέσω την μήνυση αλλά δεν θέλω προβλήματα».