Για ένατη χρονιά η Άνγκελα Μέρκελ στο Νο1 της λίστας του Forbes

Την κορυφή της λίστας του Forbes όσον αφορά την πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου καταλαμβάνει για ένατη σερί χρονιά η Άνγκελα Μέρκελ. Η οποία επιβραβεύεται για το γεγονός ότι «αντιτίθεται στον Τραμπ». Και για το ότι «επέτρεψε να εγκατασταθούν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη Γερμανία».

Η Γερμανίδα καγκελάριος κατέλαβε την πρώτη θέση στον κατάλογο του Forbes για τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου το 2019. Καθώς άφησε πίσω της την Κριστίν Λαγκάρντ, που πλασαρίστηκε δεύτερη. Αλλά και την Νάνσι Πελόζι, που συμπλήρωσε το… άτυπο βάθρο. Στην τέταρτη θέση κατατάχθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος (πλέον) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενώ στην πέμπτη βρίσκεται η Μέρι Μπάρα, η πρώτη γυναίκα γ.γ. της General Motors.

Το δημοσίευμα όπως σημειώνει το usay.gr επευφημεί την Μέρκελ για το γεγονός ότι κράτησε «ατσάλινη» θέση εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και για το γεγονός πως άφησε «ανοικτή πόρτα» σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία, από το 2015, όταν και άρχισε η κρίση στην χώρα που βρίσκεται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση.