Γερμανία: Υπάρχει πιθανότητα τα στοιχεία για τα κρούσματα σε εμβολιασμένους – ανεμβολίαστους να είναι διαστρεβλωμένα

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ επανειλημμένα χαρακτήρισε τα κρούσματα ως πολύ υψηλά για μη εμβολιασμένους ανθρώπους

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ (CSU) επανειλημμένα χαρακτήρισε τα κρούσματα ως πολύ υψηλά για μη εμβολιασμένους ανθρώπους, σύμφωνα με τη Welt.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος του FDP (σ.σ το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με το SPD και τους Πράσινους), Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι ζητά τον αρχηγό της κυβέρνησης (σ.σ. της Βαυαρίας) να παραιτηθεί, ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας, ο οποίος υπερασπίζεται την αμφιλεγόμενη προσέγγιση.

Για περισσότερο από ένα μήνα, η κυβέρνηση της Βαυαρίας αρνιόταν να δημοσιεύσει τα ακατέργαστα δεδομένα για τον εντοπισμό της συχνότητας του κορωνοϊού σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους ανθρώπους . Ωστόσο η ώρα είχε έρθει, την Παρασκευή. Ένα υπολογιστικό φύλλο Excel εμφανίστηκε ξαφνικά στον ιστότοπο του Κρατικού Γραφείου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων (LGL), σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Από αυτό προκύπτει πως οι δημόσιες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Markus Söder (CSU) σχετικά με αυτά τα στοιχεία δεν πλησιάζουν καν με αυτό που είχε η κυβέρνηση την εποχή των δηλώσεων όσον αφορά τα δεδομένα.