Γερμανία: Η Μέρκελ ανακοίνωσε παράταση lockdown μέχρι 10 Ιανουαρίου – Βέβαιο ότι θα γίνει & στην Ελλάδα – Χριστούγεννα «τέλος»

Γερμανία: Η Μέρκελ ανακοίνωσε παράταση lockdown

H Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Γερμανία με τον κορωνοϊό δεν είναι η επιθυμητή και το lockdown θα παραταθεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου του 2021 κάτι που έχει και ελληνική προέκταση αφού είναι βέβαιο πως η Ελλάδα θα ακολουθήσει «παράλληλο» δρόμο.

«Απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την ΕΕ αναμένονται στο τέλος Δεκεμβρίου.

«Κατά βάση, η κατάσταση παραμένει ως έχει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης των περιορισμών καθώς «απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα».

Η κυβέρνηση στην Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τις κοινωνικές επαφές των πολιτών, για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου. Οι επιχειρήσεις εστίασης, τα θεάματα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν ωστόσο κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου.

Υπέρ των αυστηρών περιορισμών τάχθηκε και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ: «Πρέπει να σκεφτούμε, καλύτερα να είμαστε συνεπείς για λίγο, παρά ημι-συνεπείς για πολύ», είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

Οπότε καθίσταται σαφές γιατί σήμερα ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ανήγγειλε επέκταση της καραντίνα και στις γιορτές αφού είπε πως τα μεν σχολεία θα ανοίξουν «όταν το πουν οι ειδικοί» ενώ για την εστίαση δήλωσε χαρακτηριστικά «η νυχτερινή διασκέδαση θα ανοίξει όταν θα έχουμε εμβόλια» και πρόσθεσε:

«Σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση»!

Οσο για το λιανεμπόριο είπε ότι «Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

Δηλαδή προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021, όπως ο ίδιος έχει προσδιορίζει ότι θα έχει επιτευχθεί ένα ικανό ποσοστό εμβολιασμένων.

Σε ότι αφορά λοιπόν τα Χριστούγεννα όπως φαίνεται όλα τελειώνουν…

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν Χριστούγεννα είναι οι πλούσιοι οι οποίοι μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες όπου δεν υφίσταται lockdown όπως οι χώρες του Κόλπου (ΗΑΕ και Κατάρ), οι ΗΠΑ αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές, όπως Ολλανδία, Βρετανία και Σουηδία.