Γεωργιάδης: Οι ποινικές ευθύνες Τζίβα και Χριστοφορίδη δεν παραγράφονται

Αν αποδειχθεί ότι ο κ. Καμμένος συνομιλούσε πέρα από τον κ. Γιαννουσάκη και με τον κ. Χριστοφορίδη και την κ. Τζίβα, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη στην «Ελευθερία του Τύπου» τόνισε ακόμη για το θέμα:

«Εάν αποδειχθεί ότι μιλούσε ταυτόχρονα με τους διενεργούντες την ανάκριση, τότε όλη η θεωρία ότι ανακατεύτηκε μόνο και μόνο για να ενθαρρύνει τον κ. Γιαννουσάκη να πει την αλήθεια καταρρέει. Εάν η Δικαιοσύνη ολιγωρήσει, με τη συμπλήρωση ενός έτους, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2018, σβήνονται τα τηλεφωνικά αρχεία. Εχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα πράξει στο ακέραιο το αυτονόητο καθήκον της και να είστε βέβαιοι ότι αν αποδειχθεί ότι ο κ. Καμμένος συνομιλούσε και με τους υπολοίπους, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει Εξεταστική».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ακόμη ότι ακόμη κι αν παρέλθουν οι πειθαρχικές ευθύνες, οι ποινικές παραμένουν για 15 χρόνια. Παράλληλα, σημείωσε ότι ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα «σύννεφα» στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αφορμή την υπόθεση του κ. Καμμένου.

Σε ερώτηση για τη «δολοφονία χαρακτήρων» που κατήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου, για την αντιπαράθεσή του με τη ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι ο υπουργός Παιδείας είναι εκτεθειμένος. «Τη μία μέρα δήλωνε στη Βουλή ότι «στρατό δεν πάνε μόνον οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι» και την άλλη μέρα αποκαλυπτόταν ότι από τους όλους εξαιρέθηκε ο ίδιος με αποφάσεις της χούντας. Προσπάθησε, μάλιστα, να υποβαθμίσει το γεγονός, κάνοντας λόγο για «σκανδαλάκι». Το πιο μεγάλο σκάνδαλο που έχει διαπράξει, όμως, είναι οι αποφάσεις του για την Παιδεία», δήλωσε.

Σχετικά με την κλήρωση για τους σημαιοφόρους στις παρελάσεις του Δημοτικού, σχολίασε: «Αυτές είναι οι μεγάλες τομές στην Παιδεία που είχε προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας; Μέχρι πρότινος, τα παιδιά του Δημοτικού διέπονταν από τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού και επιβραβεύονταν για τις επιδόσεις τους, κρατώντας τη σημαία. Τώρα, αυτό που διδάσκονται είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος, αλλά ο πιο τυχερός. Ο τζόγος και η αναξιοκρατία είναι, άλλωστε, φιλοσοφία ζωής του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι έχει καταρρεύσει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «όλα πάνε καλά και σε λίγο βγαίνουμε από τα μνημόνια», συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να βρει νέο αφήγημα.

Για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει πίσω στη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής και για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ- Βενεζουέλας σχολίασε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «Ζητάει να μάθει για ποιον λόγο η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που στηρίζει το εγκληματικό καθεστώς Μαδούρο και αν αυτό συνδέεται με τα ταξίδια του κ. Παππά. Η σιωπή του κ. Τσίπρα είναι ένοχη».

Τέλος, σε ερώτηση για τον Παύλο Πολάκη και αν ο ίδιος τον στοχοποιεί πολιτικά επειδή στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο, απάντησε:

«Αν στηρίζει τον Μαδούρο, να πάει να ζήσει στη Βενεζουέλα. Η Ελλάδα δεν είναι «Μαδουριστάν» και ούτε θα επιτρέψουμε να γίνει ποτέ».