Γεωργιάδης: Η Τουρκία δε θα τολμήσει να κάνει τίποτα το καλοκαίρι στο Αιγαίο

Για την τουρκική προκλητικότητα και τις εξελίξεις στο Αιγαίο μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο πλατό του ΣΚΑΪ καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και μίλησε για τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Τουρκίας μιλούν για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά και στους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν θα τολμήσει -κατά τη γνώμη του- να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες στο Αιγαίο.

«Βλέπετε πώς ο Ερντογάν και όλη η τουρκική ηγεσία αναφέρονται στον πρωθυπουργό. Αν τους εξυπηρετούσε η πολιτική Μητσοτάκη, θα τον έβριζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ; Ο Ερντογάν έχει βρει τον δάσκαλό του στον Μητσοτάκη, γι’αυτό βράζει όλη μέρα ο άνθρωπος», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε:

«Πήρε τα Rafale και βγαίνουν όλοι στις τηλεοράσεις στην Τουρκία και λένε ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει αεροπορική υπεροχή, πήρε τις φρεγάτες και μόλις τις παραλάβουμε θα κερδίζουμε και στον στόλο, έφτιαξε τις διεθνείς συμμαχίες με την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, δεν κουνιέται κανένας εναντίον της Ελλάδας».

Γεωργιάδης: «Αυτά που λέει για τα νησιά ο Ερντογάν δεν τα λέει ούτε μικρό παιδί»
Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε, ακόμη, πως η Ελλάδα επιθυμεί καλές σχέσεις με τη γείτονα, ωστόσο οι σχέσεις αυτές πρέπει να ορίζονται από την αρχή της ισοτιμίας.

»Δε θα τολμήσει η Τουρκία να κάνει τίποτα το καλοκαίρι στο Αιγαίο γιατί η Ελλάδα τώρα είναι εξαιρετικά ισχυρότερη. Η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά αν η Τουρκία θεωρεί ότι στην Ελλάδα έχει βρει έναν βολικό κολαούζο, ένα προτεκτοράτο, κάνει λάθος. Η φιλία που θέλουμε με την Τουρκία εδράζεται σε μια σχέση ισοτιμίας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:

«Τώρα πια ο κάθε Τούρκος που μιλάει ξέρει πως ό,τι χαζομάρα λέει θα τη μαθαίνουν παντού. Η ιδέα ότι επειδή η Ελλάδα στρατιωτικοποίησε τα νησιά δημιουργεί θέμα στην κυριαρχία τους δε τη λέει ούτε παιδί νηπιαγωγείου. Ότι δηλαδή η παραβίαση -θεωρητικά, κατά την Τουρκία, που όμως δεν ισχύει- ενός άρθρου μίας συνθήκης αλλάζει το καθεστώς της κυριαρχίας».