Γεωργαντάς: Η Αττική Οδός είναι υπεύθυνη για τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών εν μέσω κακοκαιρίας

Tι δήλωσε για τις ψηφιακές ταυτότητες και το δίπλωμα οδήγησης

Ευθύνες στην Αττική Οδό για την ταλαιπωρία των πολιτών που εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο επέρριψε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Παναγιώτη Τζένο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στους δήμους αλλά και στην περιφέρεια, χαρακτηρίζοντας πάντως σωστή την απόφαση της για κλείσιμο των σχολείων.

Πάντως, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και ευθυνών.

Για την πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο και ανησυχία για την άνοδο του ΚΙΝΑΛ.

Τόνισε πως παραμένει η πίεση στο σύστημα υγείας ενώ έχουν μειωθεί τα κρούσματα.

Απέδωσε την μείωση των εμβολιασμών και στην κακοκαιρία ενώ είπε πως το 80 με 83% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση.

Επανέλαβε πως η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού τους άνω των 60 ετών έγινε για συγκεκριμένους λόγους καθώς οι περισσότεροι που νοσηλεύονται ανήκουν στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως από την 1η Φεβρουαρίου δεν θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την Τρίτη δόση του εμβολίου εντός 7μηνου.

Τέλος, επανέλαβε πως στο τέλος Μαρτίου θα έχουμε στο κινητό μας τηλέφωνο και το δίπλωμα οδήγησης, ενώ σύντομα θα περάσει στο ψηφιακό πορτοφόλι και η αστυνομική ταυτότητα μας για κάθε νόμιμη χρήση.