Γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ: Οι εργαζόμενοι στους δρόμους – Συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα

Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα ολόκληρη η χώρα λόγω της 24ωρης κινητοποίησης που έχουν προκηρύξει τα μεγαλύτερα συνδικάτα, αντιδρώντας στο κύμα ακρίβειας και στην καθήλωση των μισθών των εργαζομένων.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων και συνδικάτων έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, με λεωφορεία, μετρό, τραμ και τρόλεϊ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

24ωρη απεργία έχουν κηρύξει και η ΠΝΟ, με τα πλοία να μένουν δεμένα, τα ταξί αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Με στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις,  συμμετάσχουν στη γενική απεργία οι δημοσιογράφοι και οι εκπαιδευτικοί, μεταξύ άλλων.

Στις κινητοποιήσεις λαμβάνει μέρος μεταξύ άλλων, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Επίσης, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει οι εργαζόμενοι σε τουρισμό – επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και σε αυτή θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σε απεργιακό κλοιό και η Θεσσαλονίκη

Σε απεργιακό βρίσκεται σήμερα και η Θεσσαλονίκη, καθώς έχει προγραμματιστεί πλήθος διαμαρτυριών και συγκεντρώσεων σε ολόκληρη την πόλη από συνδικαλιστικούς φορείς εργαζομένων, φοιτητών και συνταξιούχων, κομμάτων και πολιτικών συλλογικοτήτων.

Η απεργία έχει προκηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που στη Θεσσαλονίκη καλούν σε συγκέντρωση έξω από Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, στις 10:30.

Σε εκείνο το σημείο θα συγκεντρωθούν τα σωματεία που συντάσσονται με τη διοίκηση του ΕΚΘ και της ΑΔΕΔΥ, όπως και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

«Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός δεν βγαίνει! Ας το ακούσουν καλά όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στα αιτήματά μας, τις κραυγές απόγνωσης του κόσμου της μισθωτής εργασίας που παλεύουν για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, σε όσους κάνουν πως δεν βλέπουν τα προβλήματα», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε όλη την Ελλάδα.