Γαλλία: Στις φλόγες η μεγαλύτερη αγορά τροφίμων του κόσμου «Rungis» στο Παρίσι (βίντεο)

Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού υψώνεται πάνω από το Παρίσι λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε μία αγορά τροφίμων, την Αγορά Rungis που πρακτικά είναι μία ολόκληρη πόλη τουλάχιστον 12.000 εργαζομένων μέσα στη γαλλική πρωτεύουσα και αποτελεί μία παγκόσμια πύλη προς την ηπειρωτική Ευρώπη μέσω της οποίας διακινούνται εκατομμύρια τόνοι προϊόντων.

Η Πυροσβεστική έχουν απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην πλησιάσουν την περιοχή στα νότια προάστια του Παρισιού, καθώς 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα δίνουν μάχη με τις φλόγες.

 

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παρισιού, Μαρκ Λε Μουάν, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες, πως η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσής της από την αποθήκη μεγέθους γηπέδου ποδοσφαίρου, που καλύπτει έκταση 7.000 τετραγωνικών μέτρων.

 

«Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη αλλά θα διερευνηθεί», πρόσθεσε.

Η Αγορά Rungis εκτείνεται σε σχεδόν 600 στρέμματα -έκταση μεγαλύτερη από το Μονακό- με δεκάδες εστιατόρια, τράπεζες, ταχυδρομείο, ακόμη και αστυνομικό τμήμα.

Εκτιμάται ότι διακινούνται ετησίως τρία εκατομμύρια τόνοι προϊόντων διατροφής προκειμένου να σιτιστούν 18 εκατομμύρια άνθρωποι