Γαλλία: Έκκληση Μακρόν στους Ευρωπαίους ηγέτες για κοινή στρατηγική στο μεταναστευτικό

Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκανε σήμερα έκκληση για «βελτίωση της ευρωπαϊκής συνεργασίας» με το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Βρετανία προκειμένου να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τους διακινητές, την επομένη του θανάτου 27 μεταναστών στο ναυάγιο του σκάφους τους στη Μάγχη.

«Χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή ευρωπαϊκή συνεργασία στο θέμα αυτό, η Γαλλία είναι χώρα διέλευσης, αγωνιζόμαστε εναντίον αυτών των δικτύων διακινητών που χρησιμοποιούν τη δυστυχία, αλλά πρέπει γι΄αυτό να βελτιώσουμε την ευρωπαϊκή συνεργασία”,

δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος από το Ζάγκρεμπ όπου υπέγραψε με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς την πώληση 12 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

«Όταν αυτές οι γυναίκες και αυτοί οι άνδρες φθάνουν στις ακτές της Μάγχης, είναι ήδη πολύ αργά”, επέμεινε, άρα “πρέπει οι εταίροι μας να έχουν μια αίσθηση ευθύνης και πρέπει να ενισχύσουμε τις συνεργασίες μας με το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία αλλά και με τους Βρετανούς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού (Ζαν Καστέξ) και υπουργών στις αρχές της εβδομάδας στο Βέλγιο επέτρεψε να σημειωθεί πρόοδος, τώρα θα την εφαρμόσουμε γρήγορα», διευκρίνισε.