Γαλλία: 18χρονος μαχαίρωσε 71χρονο στο πρόσωπο επειδή νόμιζε ότι ήταν ομοφυλόφιλος

Ένας 18χρονος στη Γαλλία συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφού φέρεται να μαχαίρωσε έναν ηλικιωμένο άνδρα στο πρόσωπο επειδή νόμιζε ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Στις 16 Ιουλίου, γύρω στις 5.15 π.μ., ένας 71χρονος βρέθηκε αιμόφυρτος σε έναν κυκλικό κόμβο στην κοινότητα Betton, κοντά στη Ρεν.

Το θύμα είχε μαχαιρωθεί έξι φορές στο πρόσωπο και είχε πολλαπλά κατάγματα στα οστά του προσώπου του. Ο άνδρας ωστόσο επέζησε από την άγρια ​​επίθεση.

Η αστυνομία δεν άργησε να εντοπίσει δύο υπόπτους – έναν 18χρονο από το Λε Μαν και έναν 17χρονο από τη Ρεν – καθώς βρέθηκαν να οδηγούν το κλεμμένο αυτοκίνητο του θύματος.

Ενώ ο 17χρονος δεν έχει εμπλακεί στην επίθεση, ο 18χρονος θα δικαστεί ως ενήλικας.

Ο εισαγγελέας της Ρεν, Philippe Astruc, δήλωσε πως «Έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού του θύματος και ληστεία με όπλο».

Κατά την ανάκριση, ο ύποπτος είπε ότι συνάντησε το θύμα το βράδυ της 14ης Ιουλίου και ότι είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν δύο ημέρες αργότερα.

Ο ύποπτος παραδέχτηκε ότι «μαχαίρωσε το θύμα μέσα στο όχημα και έξω από αυτό», όπως είπε ο εισαγγελέας, λόγω «φερόμενης ομοφυλοφιλίας του θύματος αλλά και με σκοπό να κλέψει (το αυτοκίνητό του)».

Αντιμετωπίζει μέχρι και ισόβια

Αν κριθεί ένοχος, ο νεαρός δράστης μπορεί να αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη.

Ο 17χρονος που βρέθηκε με το αυτοκίνητο είναι υπό έρευνα και ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατοχή κλοπιμαίων.

Το 2020, τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εσωτερικών για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας έδειξαν ότι τα εγκλήματα μίσους κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αυξάνονται στη Γαλλία, με ποσοστό 36% μεταξύ 2018 και 2019.

Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωσή του εκείνη την εποχή ότι τα εγκλήματα ήταν μέρος μιας ευρύτερης αύξησης των «πράξεων μίσους και του εξτρεμισμού» και πρόσθεσε πως «Αυτά τα στοιχεία μαρτυρούν τις βαθιές ρίζες της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας στην κοινωνία».