ΦΡΙΚΗ! Οι τζιχαντιστές της Χαμάς αποκεφάλισαν ή έκαψαν ζωντανά 40 μωρά και παιδιά στο κιμπούτς Κφαρ Αζά

Τις φρικαλεότητες της Χαμάς στο Ισραήλ είδε με τα ίδια του τα μάτια ο ανταποκριτής του BFMTV, Μαέλ Μπενολιέλ ένας από τους ανταποκριτές που μπήκε στο κιμπούτς Κφαρ Αζά.

Ο δημοσιογράφος μιλά για εικόνες αποκάλυψης κάνοντας λόγο για «μυρωδιά θανάτου» στο κιμπούτς.

Στο βίντεο του στο γαλλικό δίκτυο αφηγείται ότι παιδιά και γυναίκες αποκεφαλίστηκαν, ενώ έκαψαν άλλα πτώματα.

«Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για μένα να σας περιγράψω τη φρίκη που είδαμε αυτά τα τελευταία λεπτά», είπε αρχικά καθώς ο ισραηλινός στρατός του επέτρεψε να δει το τι έχει συμβεί.

«Μιλάμε για δεκάδες καμένα σπίτια με ολόκληρες οικογένειες σκοτωμένες μέσα, γυναίκες και παιδιά που τους έκοψαν τα κεφάλια. Σφαγή» λέει με φωνή έτοιμη να σπάσει.

Είπε ακόμη πως στο σημείο υπήρχαν και «δεκάδες πτώματα τρομοκρατών» κάνοντας λόγο για μία «μυρωδιά θανάτου εδώ».

Τόνισε ακόμα πως ο στρατός εκκενώνει τον χώρο από τα πτώματα τα οποία «υπάρχουν παντού».

Κατέγραψε ακόμα πως οι στρατιώτες «μετρούσαν τουλάχιστον 40 παιδιά, ανάμεσά τους και μωρά», ενώ «σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, μιλάμε για 200 άτομα μόνο στο Κφαρ Αζα», αριθμός που επεσήμανε πως ακόμη δεν επιβεβαιώνεται αφού «η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί».

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κανένα νούμερο.

»Αυτό που συνέβη εδώ ήταν μια σφαγή κατά την οποία γυναίκες, παιδιά, μωρά και ηλικιωμένοι σφαγιάστηκαν βάναυσα» είπε ο Γάλλος δημοσιογράφος.

Ανάλογες εικόνες περιέγραψε ανταποκρίτρια από την Βρετανία, που τόνισε και αυτή ότι βρέθηκαν αποκεφαλισμένα πτώματα μικρών παιδιών σε κιμπούτς.

Τα πτώματα βρήκε ο Ισραηλινός στρατός στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, όπου ανταποκριτές πλησίασαν σε σπίτια και βρήκαν «αναποδογυρισμένα παιδικά κρεβάτια».

Σε άλλα πλάνα από βίντεο και φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα social media, φαίνονται θολά πτώματα παιδιών στα οποία η Χαμάς όπως φαίνεται, τα έκαψε ζωντανά.

Στρατιώτες είπαν στον διεθνή συντάκτη του BBC, Τζέρεμι Μπόουεν, ότι η Χαμάς εισέβαλε, καίγοντας σπίτια και σκοτώνοντας οικογένειες στο χωριό Kfar Aza (Κφαρ Αζά), τον τόπο σφαγής όπου στόχευσε η Χαμάς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

«Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στις κρεβατοκάμαρές τους, στα δωμάτια προστασίας, και πώς ο τρομοκράτης τους σκοτώνει.

»Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης.

»Είναι μακελειό, είναι τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υποστράτηγος Ιτάι Βερούβ.

«Είναι κάτι που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου.

»Είναι κάτι που φανταζόμασταν από τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας στο πογκρόμ στην Ευρώπη και αλλού.

»Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη σύγχρονη ιστορία», σημείωσε ο ίδιος».

«Πείτε στον κόσμο τι είδατε εδώ»
Τα ισραηλινά στρατεύματα πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να περισυλλέξουν τους νεκρούς, κάτι που δεν είχαν καταφέρει έως τώρα καθώς ακόμα μάχονταν εναντίον ενόπλων και προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τις παγίδες τους.

Ενας στρατιώτης φώναξε: «Πείτε στον κόσμο τι είδατε εδώ».

Οι στρατιώτες προσπαθούσαν να ασφαλίσουν τα μονοπάτια του κιμπούτς ενώ στο βάθος ακούγονταν περιστασιακά πυρά και εκρήξεις.

Πολεμικά αεροσκάφη ακούγονταν να διασχίζουν τον ουρανό, ενώ στο βάθος φαινόταν καπνός να υψώνεται πάνω από τη Γάζα.

Οι σειρήνες προειδοποίησαν για ρουκέτες, οι οποίες αναχαιτίστηκαν στον ουρανό.

Τι είναι τα ισραηλινά κιμπούτς που στοχοποιεί η Χαμάς
Ο πόλεμος που ξέσπασε, το Σάββατο (07/10), ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα και πλέον η παλαιστινιακή οργάνωση έχει βάλει στόχο και τα κιμπούτς, τα οποία είναι συλλογικές κοινότητες και το μέλος της κάθε μίας ονομάζεται «κιμπούτσνικ».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Haaretz, τα πτώματα 108 Ισραηλινών βρέθηκαν στο κιμπούτς Μπε’ερί, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, μετά τη διείσδυση της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (09/10) η οργάνωση διάσωσης έκτακτης ανάγκης Zaka.

Σύμφωνα με την εν λόγω οργάνωση διάσωσης, τα μέλη της οποίας έφτασαν στο κιμπούτς συνοδευόμενα από Ισραηλινούς στρατιώτες, εντοπίστηκαν επίσης πολλά πτώματα μαχητών της Χαμάς.

Οι έρευνες στο εσωτερικό των σπιτιών της κοινότητας συνεχίζονται και την Τρίτη (10/10).

Το πρώτο κιμπούτς στο Ισραήλ ήταν το Ντεγκάνια και ιδρύθηκε το 1909 στο βόρειο Ισραήλ.

Μάλιστα, το 2010, στη χώρα υπήρχαν 270 κιμπούτς.

Όταν δημιουργήθηκαν τα κιμπούτς, λειτουργούσαν με τα σοσιαλιστικά πρότυπα, εφόσον τα μέλη τους έκαναν διάφορες εργασίες και όλες οι ανάγκες τους καλύπτονταν δωρεάν από την κοινότητα.

Επίσης, η οικονομία των κιμπούτς στηρίζονταν κυρίως στη γεωργία.

Πλέον, ο τρόπος λειτουργίας και η φιλοσοφία των κιμπούτς έχει αλλάξει, καθώς πολλά από αυτά έχουν ιδιωτικοποιηθεί και τα μέλη τους πληρώνουν για διάφορες υπηρεσίες, που παλιά ήταν δωρεάν.

Η οικονομία πολλών κιμπούτς από αυτά δεν στηρίζεται πλέον στη γεωργία, αλλά στη βιομηχανική παραγωγή και τις επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας.

Η λέξη «kibbutz» σημαίνει «συγκέντρωση», ωστόσο τα πρώτα ήταν γνωστά ως «kvutzat», που σημαίνει «ομάδα».

Το πρώτο κιμπούτς ήταν το Κιμπούτς Ντεγκάνια, ακριβώς νότια της Θάλασσας της Γαλιλαίας.

Νέοι Εβραίοι που είχαν προηγουμένως εργαστεί στην αποξήρανση κοντινών ελώδων εκτάσεων με σκοπό τη γεωργία και την ανθρώπινη κατοίκηση, έχτισαν μια κοινότητα για τον εαυτό τους.

Η γη αγοράστηκε από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο.

Έκαναν σκληρή εργασία για να κάνουν τη γη εύφορη.

Αυτοί οι πρωτοπόροι δημιούργησαν μια κοινότητα βασισμένη στη γεωργία.

Μετά την ίδρυση της Ντεγκάνια, ιδρύθηκαν πολλά άλλα κιμπούτς.

Πολλά από αυτά επικεντρώνονται γύρω από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας και στην κοιλάδα Ιεζρέελ.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων πριν από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ, αλλά και μετά τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, δημιουργήθηκαν ακόμα περισσότερα κιμπούτς.

Εμφανίστηκαν σε όλο το Ισραήλ από πρωτοπόρες ομάδες, σύμφωνα με τον επίσημο τουριστικό οδηγό του Ισραήλ.