Φουσκώνει συνεχώς ο Πηνειός: Μήνυμα 112 για εκκένωση της Γιάννουλης και των Εργατικών κατοικιών στη Λάρισα

Τους φόβους που είχαν εκφράσει νωρίτερα πηγές της πυροσβεστικής για περιοχές της πόλης της Λάρισας επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ενεργοποίηση του 112 για εκκένωση της Γιάννουλης και των Εργατικών Κατοικιών στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας λόγω υπερχείλισης του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές καλούνται σύμφωνα με το μήνυμα που εστάλη στις 12:59 το μεσημέρι της Παρασκευής, να εκκενώσουν προς Τύρναβο και κέντρο της Λάρισας.
Λίγο νωρίτερα ο δήμος Λαρισαίων με δική του ανακοίνωση είχε ζητήσει να εκκενωθούν οι ισόγειες κατοικίες στις δύο περιοχές «λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό».
Όσοι, δε, δεν μπορούσαν να πάνε σε διαμερίσματα άνω του ισογείου είχαν κληθεί να πάνε στη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για την στατικότητά της.

Όπως εξηγούσαν πηγές της πυροσβεστικής στο protothema.gr δεδομένου ότι η ροή του Πηνείου δεν είναι ευθεία, τα πιο επικίνδυνα σημεία για υπερχείλιση είναι στις στροφές του ποταμού εκεί όπου παρουσιάζεται, κατά τις ίδιες πηγές, το φαινόμενο του «ντρεσάζ».

Λίγο νωρίτερα είχαν εκκενωθεί προς Τύρναβο και οι περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας  καθώς είχε σπάσει ανάχωμα του Πηνειού.

Όπως έλεγαν νωρίτερα κάτοικοι από την συνοικία του Αγίου Θωμά στο protothema.gr «τις τελευταίες ώρες ανεβαίνει πιο γρήγορα το νερό» ενώ παράλληλα προσπαθούσαν ακόμα και με ποδήλατα να μετακινηθούν προς άλλες περιοχές της Λάρισας.

«Από τις 12 το βράδυ ξεκινησε αυτό. Δεν ξέρουμε τι έχει σωθεί και τι έχει μείνει. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο» λέει άλλος κάτοικος της συνοικίας του Αγίου Θωμά στη Λάρισα.

«Στο σπίτι μας έχει 80 πόντους νερό και ανεβήκαμε πιο ψηλά, έχει γίνει χαμός», «μέσα σε 3 ώρες έγιναν όλα, χάθηκαν τα πάντα. Προλάβαμε να πάρουμε μόνο μια βαλίτσα ο καθένας» προσθέτουν άλλοι κάτοικοι της πόλης.