Φωτιές στην Βοιωτία: Παραμένει μεγάλο το πύρινο μέτωπο στην Βάγια της Υλίκης, Στείρι και Κυριάκι

Εν μέσω ισχυρών ανέμων, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και στη Βοιωτία όπου η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Το πύρινο μέτωπο δεν έχει ακόμη περιοριστεί ώστε να υπάρξει αισθητή βελτίωση της εικόνας. Τα πιο κρίσιμα σημεία εντοπίζονται αυτήν τη στιγμή στο Στείρι όπως και στο Κυριάκι.

Σε ό,τι αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Βοιωτία, στο Δίστομο βρίσκονται 38 πυροσβέστες, 18 οχήματα και από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα 2 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Ένα από τα ελικόπτερα προερχόταν από την Τσεχία.

Στην περιοχή του Προδρόμου Βοιωτίας βρίσκονται 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Πολύ δύσκολο είναι το έργο για τα πεζοπόρα τμήματα καθώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σημεία στα οποία υπάρχει φλόγα λόγω της μορφολογίας του.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, εκδηλώθηκαν 69 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 104 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Στη Βοιωτία, οι αναζωπυρώσεις είναι εντονότερες στην περιοχή Βάγια της Υλίκης, ανατολικότερα της περιοχής Ζάλτσα, καθώς και στις περιοχές Στείρι και Κυριάκι.