Φωτιές στη Φθιώτιδα: Πύρινα μέτωπα σε Λαμία και Τιθορέα – 3 Μηνύματα του 112 για εκκενώσεις πολλών χωριών

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Λαμία η οποία έκαψε σπίτια και απειλεί συνοικίες από το μεσημέρι της Τετάρτης (26/7).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το lamiareport, η πρώτη εστία φέρεται να ξεκίνησε από τη συνοικία του Αφανού, στιγμιαία βρέθηκε στο Κάστρο και στη συνέχεια αφού έκαψε σπίτια και αποθήκη, κατευθύνθηκε πίσω από το νεκροταφείο της Ξηριώτισσας

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας πυροσβέστης και δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων,

ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να προσεγγίσει επικίνδυνη εστία σε δύσβατο σημείο.

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του βόρειου τμήματος της Λαμίας προς το κέντρο και νότια της πόλης.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα και για την εκκένωση των οικισμών, Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας πυροσβέστης και δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να προσεγγίσει επικίνδυνη εστία σε δύσβατο σημείο.

Νωρίτερα, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του βόρειου τμήματος της Λαμίας προς το κέντρο και νότια της πόλης.

Παράλληλα, εστάλη μήνυμα και για την εκκένωση των οικισμών, Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.
Για την αντιμετώπισή της έσπευσαν 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα ενώ επιχείρησαν και 2 αεροσκάφη με 1 ελικόπτερο.

Μεγάλο μέρος της Λαμίας βρίσκεται εδώ και ώρες χωρίς ρεύμα καθώς έχουν καεί κολώνες και μετασχηματιστές και τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να ολοκληρωθεί η κατάσβεση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Λαμιέων έχει ανοίξει τους χώρους του τρίτου ΚΑΠΗ για να πάνε εκεί όποιοι έχουν προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία αυτοί που δεν μπορούν να περάσουν το βραδύ στα σπίτια τους.

Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού παραμένει κλειστός.

Δείτε φωτογραφίες:

fotia-lamia4
fotia-lamia2
fotia-lamia1

Δύο εγκαυματίες στη φωτιά στην Τιθορέα

Την ίδια ώρα, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη φωτιά που καίει στην Κάτω Τιθορέα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μέτωπο μέσα σε αγροτική περιοχή και καλλιέργειες, ωστόσο με την παρέμβαση των πυροσβεστών αλλά και μηχανημάτων του δήμου απετράπη το ενδεχόμενο να κινηθούν οι φλόγες προς την Κάτω Τιθορέα.

Η φωτιά πέρασε το δρόμο που ενώνει την Κάτω Τιθορέα με την Ελάτεια, κινείται μέσα σε αγροτική περιοχή και κατευθύνεται προς την περιοχή της Ελάτειας.

Δίνεται μία μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και μηχανήματα του Δήμου να ανακόψουν την πορεία της.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Ελάτειας κυρία Στιβαχτή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ήρθαν στην ώρα τους ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και προλάβαμε τα χειρότερα.

Τώρα όμως η φωτιά κατευθύνεται προς Ελάτεια. Θα προσπαθήσουμε όσο βρίσκεται μέσα σε αγροτικές περιοχές να σταματήσουμε την πορεία της».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη φωτιά επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ συμμετείχαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Με μήνυμα το 112 νωρίτερα κάλεσε σε εκκένωση από την Κάτω Τιθορέα προς την Άνω Τιθορέα.