Φωτιά στο Διαλεκτό Καβάλας: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες – Εστάλη «112» για εκκένωση

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι σε ελαιώνες και καλλιέργειες στην περιοχή του δήμου Νέστου και πιο συγκεκριμένα στο Διαλεκτό, πάνω από την Εγνατία Οδό.

Οι συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώνεται σε κοντινές περιοχές. Οι φλόγες κατευθύνονται δυτικά προς τα χωριά Δαμασκηνιά και Ξεριάς, ενώ εστάλη μήνυμα «112» για εκκένωση του Διαλεκτού προς την Παλιά Εθνική Οδό.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή για την κατάσβεση. Επι τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα αεροσκάφος.

Στο Διαλεκτό, σύμφωνα με το Kavalanews έχουν καεί σπίτια, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές ομάδα πυροσβεστών είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες με δύο πυροσβέστες να έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ το πυροσβεστικό τους όχημα υπέστη ζημιές. Παράλληλα, έχουν καεί καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Ο καπνός από το πύρινο μέτωπο στο Διαλεκτό έγινε ορατός σε χωριά του Δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ξάνθης – Χρυσούπολης.