Φωτιά στην Καλλιθέα Πατρών: Το άλλοθι του ηλικιωμένου που συνελήφθη για εμπρησμό

Ηλεία, φωτιές σε Κορινθία και Καβάλα

Ελεύθερος αφέθηκε ο ηλικιωμένος που συνελήφθη από τα στελέχη κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), από την Αθήνα για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Καλλιθέα Πατρών την περασμένη Κυριακή

Ο άνδρας επανέλαβε ενώπιον του εισαγγελέα τα όσα είπε στην κατάθεσή του στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, ότι δηλαδή είχε αποχωρήσει από το σημείο τουλάχιστον μια – μιάμιση ώρα πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά. Φέρεται να υποστήριξε πως ουδέποτε πραγματοποίησε υπαίθριες εργασίες ανάβοντας φωτιά και πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από κατοίκους της περιοχής πως καίγεται η περιουσία του. Στον εισαγγελέα κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας», παρουσιάστηκαν μάρτυρες επιβεβαιώνοντας πως κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, ο ηλικιωμένος βρισκόταν στον τόπο μόνιμης κατοικίας του, στην Οβρυά Πατρών, παρέχοντάς του άλλοθι.

Ο «εμπρηστής» που αφέθηκε ελεύθερος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης το προσεχές διάστημα, οπότε και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.