Φωτιά στη Κύπρο: Συγκλονίζει η γυναίκα πίσω από την δραματική φωτογραφία

Τέσσερις νεκρούς και πολλές καταστροφές αφήνει πίσω της η φωτιά που ξέσπασε στην Κύπρο το Σάββατο και τέθηκε τελικά υπό έλεγχο το απόγευμα της Κυριακής. Μια φωτογραφία στην οποία αποτυπώνονται η καταστροφή και η τραγωδία που προκάλεσε η φωτιά, ανάρτησε στον λογαριασμό της η Άντρεα Αναστασίου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο χωριό Ορά και έκανε τον γύρο των εγχώριων αλλά και των ξένων Μέσων.

Η ίδια αναφέρει: «Τράβηξα αυτή την φωτογραφία λίγο πριν εκκενωθεί το χωριό μου. Είναι ο γιος ενός φίλου μου και κρατά το κεφάλι του, ενώ η φωτιά έρχεται κατά πάνω μας. Ήξερα μόλις τον είδα, ότι έπρεπε να τραβήξω αυτή την φωτογραφία. Δεν υπάρχουν λέξεις γι’ αυτό που αφήνουμε πίσω για τις επόμενες γενιές. Λίγη ώρα αργότερα μας δόθηκε εντολή για εκκένωση.

Η γιαγιά μου έκλαιγε, ο παππούς μου ήταν συγχυσμένος ενώ βρισκόταν μέσα στο αμάξι για να φύγουμε. Εύχομαι να ήξερα τι ακριβώς συνέβαινε εκείνη την ώρα μέσα στο μυαλό του, πώς το ζει μέσα απ’ τον φακό του Αλτσχάιμερ. Το μόνο που σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή ήταν να μπούμε όλοι μέσα στο αυτοκίνητο και να οδηγήσω προς το σπίτι του αδελφού μου. Ήμασταν όλοι σε σοκ. Ακόμη είμαστε…», έγραψε μεταξύ άλλων η Άντρεα.