Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: «Φοβάμαι μήπως κοιμήθηκε στο φορτηγό»

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι οικογένειες των τριών Ελλήνων αγνοουμένων από την ώρα που έμαθαν πως οι δικοί τους άνθρωποι συγκαταλέγονται στα άτομα τα οποία δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί από την φωτιά που ξέσπασε στο Euroferry Olympia.

Συγγενής ενός από τους αγνοούμενος είναι και ο  κ. Δημήτρης Γεροντιδάκης ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων στο protothema.gr πως  ο αδελφός του πήγαινε στην Ιταλία προκειμένου να μεταφέρει κάποια πράγματα και θα επέστρεφε αλλά δυστυχώς το καράβι πήρε φωτιά.

«Πήγαινε στην Ιταλία με το φορτηγό για να μεταφέρει κάποια πράγματα. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως έφευγε χθες το βράδυ με αυτό το καράβι που πήρε φωτιά, με προορισμό την Ιταλία. Από το πρωί που ψάχνω δεν μπορώ να βρω τίποτα και δεν ξέρω τίποτα. Στο καράβι αυτό είχε λίγο τουρισμό και δεν είναι πλοίο που έχει πολλές καμπίνες. Πιθανόν, από την εμπειρία μου, γιατί εγώ είμαι πρώην φορτηγατζής, να έδωσαν στον αδερφό μου μια καμπίνα μαζί με άλλους. Αν δεν γνωρίζεις τους άλλους, δεν κοιμάσαι εκεί. Αυτός θα θεωρήσε καλύτερο να κοιμηθεί στο αυτοκίνητο και ίσως αυτό να αποδειχθεί μοιραίο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Μονο αυτό φοβάμαι, αν συνέβη αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει προλάβει να βγει από το φορτηγό. Εγώ ειδοποιήθηκα από δημοσιογράφους και τα κανάλια. Κανείς δεν με έχει πάρει να μου πει κάτι. Πήρα τηλέφωνο το Λιμενικό της Κέρκυρας και μου είπαν ότι δεν έχουν ακόμα στοιχεία και να μην ανησυχούμε, γιατί θα μας τα δώσουν. Τώρα φεύγει η ανηψιά μου με τον γιο μου να πάνε στην Κέρκυρα να δουν από κοντά τι γίνεται» προσθέτει ο Δημήτρης Γεροντιδάκης.