Αλεξανδρούπολη – Φωτιά δάσους Δαδιάς:Τσάκωσαν 17 παράνομους μετανάστες που εμπλέκονται στην φωτιά

Γιγαντώνεται ολοένα και περισσότερο η τεράστια και επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε στον στενό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, στην περιοχή Γκίμπρενα όπου βρίσκονται τα σπάνια αρπακτικά πουλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, οι κάτοικοι της Λευκίμης εντόπισαν και έχουν ακινητοποιήσει 17 λαθρομετανάστες, στην περιοχή που βρίσκονται οι κεραίες της ΕΡΤ, εκεί όπου είχε βρεθεί νεκρή η 28χρονη Βίκυ από το Τυχερό, πάνω από το χωριό της Λεκίμης.

Οι λαθρομετανάστες βρισκόταν στην περιοχή από όπου ξέσπασε η φωτιά και οι κάτοικοι που τους εντόπισαν και τους ακινητοποίησαν, περιμένουν στην Αστυνομία να τους συλλάβει.

Στο μεταξύ εναέρια μέσα, αεροπλάνα και ελικόπτερα ήρθαν από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και κάνουν ρίψεις, ενώ υπάρχουν και επίγειες δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, πυροσβέστες και οχήματα.

Παράλληλα, μηχανήμτα του δήμου Σουφλίου και κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην Λευκίμη και ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες ήδη, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά στο χωριό.

900 άτομα τη μέρα σύμφωνα με την αστυνομία προσπαθούν να μπουν λαθραία στην Ελλάδα

900 περίπου αποτροπές ανά ημέρα αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία ότι πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες. Η ΕΛΑΣ έδωσε στοιχεία στη δημοσιότητα, την περίοδο που ο Έβρος φλέγεται. Τα στοιχεία αφορούν για τρεις ημέρες και ο τίτλος της επίσημης αστυνομικής ενημέρωσης είναι: Αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων από την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Έβρου, παρά την εντεινόμενη πίεση, όπως αναφέρει το thrakinea.gr.

Αν και η πίεση στα σύνορα φαίνεται ότι είναι μεγάλη το τελευταίο διάστημα – ας μην ξεχνάμε ότι 200 άτομα μπήκαν λαθραία στον Έβρο στις 4 Αυγούστου και εμφανίστηκαν στη γέφυρα του Άρδα στα Μαράσια – η αστυνομία μιλάει για μαζικές αποτροπές 900 περίπου ατόμων την ημέρα το διάστημα 14-17 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων από την ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Έβρου, παρά την εντεινόμενη πίεση

Περίπου 900 άτομα, ανά ημέρα, προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα στο διάστημα 14-17 Αυγούστου

Σύλληψη 12 διακινητών παράτυπων μεταναστών στον Έβρο και 29 σε όλη την επικράτεια

Στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία απέτρεψε την είσοδο περίπου 900 παράτυπων μεταναστών, ανά ημέρα, τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, από 14 Αυγούστου και ώρα 06:00 έως 17 Αυγούστου την ίδια ώρα (06:00), ο συνολικός αριθμός αποτροπών εισόδου παράτυπων μεταναστών ανήλθε στις 2.720. Στο ίδιο χρονικό διάστημα η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 85 συλλήψεις παράτυπων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου και 29 διακινητών παράτυπων μεταναστών σε όλη την ελληνική επικράτεια, με τους 12 εκ των συλληφθέντων στην περιοχή του Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάστημα από 28 Ιουλίου έως και 7 Αυγούστου, η ΕΛ.ΑΣ. -στη Μακεδονία και τη Θράκη- είχε συλλάβει άλλους 58 διακινητές παράτυπων μεταναστών.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, στη βάση της τήρησης της νομιμότητας, με γνώμονα το δραστικό περιορισμό του προβλήματος.