Φονική κακοκαιρία στις ΗΠΑ – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι γράφουν «βοηθήστε μας» στο χιόνι (Βίντεο)

Φονική κακοκαιρία «σαρώνει» τις δυτικές ΗΠΑ με τους νεκρούς να ανέρχονται τους 13 μέχρι στιγμής και τους εγκλωβισμένους κατοίκους σε ορισμένες περιοχές να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια, γράφοντας ακόμη και «SOS» στο χιόνι.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπέσιρ ανακοίνωσε το Σάββατο πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κομητείες από την κακοκαιρία, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών ανέμων. Ένα επιπλέον άτομο έχασε τη ζωή του έμμεσα από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με το PowerOutage.us, πάνω από 300.000 άνθρωποι έμειναν στο σκοτάδι στο Κεντάκι και το Μίσιγκαν.

Στην Νότια Καλιφόρνια, κάτοικοι και επισκέπτες αναζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια καθώς παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερο από μία εβδομάδα από μέτρα χιόνι, έγραψαν «Βοηθήστε μας» στο χιόνι.

«Αισθάνομαι αβοήθητος» δήλωσε ένας άνδρας που παραμένει εγκλωβισμένος στα βουνά του Σαν Μπερναρντίνο για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Εκατομμύρια Αμερικανοί εξακολουθούν να βρίσκονται υπό προειδοποίηση για τον καιρό καθώς ισχυροί άνεμοι, χιόνι, ανεμοστρόβιλοι και καταιγίδες συνεχίζουν να απειλούν πολιτείες. Οι καταιγίδες έχουν προκαλέσει καταστροφές σε πολιτείες όπως το Τενεσί, η Αλαμπάμα, η Τζόρτζια και η Βόρεια και Νότια Καρολίνα.

Πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν χιόνια

Επτά ανεμοστρόβιλοι έχουν αναφερθεί στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και το Αρκάνσας από την Πέμπτη. Οι άνεμοι στο Τέξας ξήλωσαν τη στέγη ενός παντοπωλείου βόρεια του Ντάλας, ενώ και οι κάτοικοι μιας γειτονικής πολυκατοικίας ανέφεραν επίσης ότι η στέγη τους ξηλώθηκε από τους ανέμους. «Όλο το κτίριο άρχισε να τρέμει… Όλο το ταβάνι χάθηκε» δήλωσε ένας γείτονας στο δίκτυο KDFW-TV. «Ήταν πραγματικά τρελό».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια

Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στην Καλιφόρνια, με τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ να κηρύττει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 13 κομητείες. Μία από τις κομητείες αυτές είναι το Σαν Μπερναρντίνο, όπου ορισμένοι κάτοικοι έχουν αποκλειστεί για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χιόνια – Εκκλήσεις για βοήθεια

Η Ντόουν Ρόου, πρόεδρος του συμβουλίου εποπτών της κομητείας, δήλωσε πως έχει λάβει εκατοντάδες κλήσεις έκτακτης ανάγκης την τελευταία εβδομάδα, πολλές από αυτές από ανθρώπους που αναζητούν βρεφικό γάλα ή φάρμακα.