Φοιτήτρια Πυρηνικής Μηχανικής η Μις Αμερική: «Θέλω να είμαι το νετρόνιο που εκτοξεύεται στο ουράνιο»

Πραγματοποιήθηκαν τα Αμερικανικά καλλιστεία ομορφιάς, με τη φετινή νικήτρια να ξεχωρίζει από τις προηγούμενες.

Η 20χρονη Γκρέις Στάνκε είναι φοιτήτρια πυρηνικής μηχανικής και από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η ομορφότερη εστεμμένη Αμερικανίδα.

Με καταγωγή από το Ουισκόνσιν, η Στάνκε συνδυάζει ομορφιά και επιστήμη, κάτι που εντυπωσίασε τόσο τους κριτές, όσο και το κοινό.

«Βρίσκω χαρά στα μικρά πράγματα, και όταν καταλαβαίνω κάτι τόσο μικρό που κάνει κάτι τόσο μεγάλο όσο μια πυρηνική μονάδα να λειτουργεί, απλώς με γεμίζει ζωή.

Στη νεαρή γυναίκα, το κοριτσάκι, τη μαθήτρια του γυμνασίου που θέλει να γίνει μηχανικός αλλά παλεύει για οποιονδήποτε λόγο:

θυμηθείτε ότι είστε πρωτοπόρες σε αυτόν τον τομέα. Κάθε γυναίκα εξομαλύνει, λίγο περισσότερο, το μονοπάτι για την επόμενη.

Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα δουλέψω μαζί με τον καθένα από εσάς» δήλωσε η 20χρονη νικήτρια.

«Θέλω να είμαι το άτομο που εμπνέει τους επόμενους»

Όταν ρωτήθηκε στα social media, ποια θέλει να είναι η «κληρονομιά» της, η αυτοαποκαλούμενη «πυρηνική σπασίκλας» είπε: «Η καλύτερη απάντηση που έχω είναι μια πυρηνική αναλογία.

Θέλω να είμαι το νετρόνιο που εκτοξεύεται στο ουράνιο για να ξεκινήσει η διαδικασία διάσπασης σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Θέλω να είμαι το άτομο που εμπνέει τους επόμενους τρεις ανθρώπους να συνεχίσουν και να πάρουν ισχυρές αποφάσεις.

Θέλω να είμαι το άτομο που προκαλεί αυτή την αλλαγή στους ανθρώπους και επηρεάζει τις επόμενες γενιές».

«Είμαι τόσο περήφανη που είμαι γυναίκα και ασχολούμαι με την πυρηνική μηχανική. Δεν είναι εύκολο, ούτε είναι ένας απλός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσεις, αλλά αξίζει τον κόπο» έγραψε στο Instagram, τον περασμένο Ιούνιο.

Όταν ρωτήθηκε από τους κριτές, για ποιο σκοπό θα χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα της Μις Αμερική, εκείνη δήλωσε «ενθουσιασμένη» που είχε την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή της σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό.

Παίζει και βιολί

Εκτός από τις σπουδές της και τις διακρίσεις της στον χώρο της ομορφιάς, η Γρέις Στάνκε παίζει και βιολί.

Αυτό τη βοήθησε να εντυπωσιάσει ακόμη περισσότερο το κοινό, με μια ερμηνεία του κομματιού «Storm» του Aaron Sinclair και του Antonio Vivaldi. Ξεκίνησε να παίζει βιολί από την ηλικία των 8 ετών, κάτι που τη βοήθησε να βρει την αγάπη της για τους διαγωνισμούς, αφού μέσα από αυτό έμαθε να αντιμετωπίζει το άγχος της.