Φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick βραβεύθηκαν για τις καινοτόμες τους ιδέες για βελτίωση του επενδυτικού τομέα της Κύπρου

Το Πανεπιστήμιο Frederick πραγματοποίησε την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, τελετή απονομής βραβείων για να συγχαρεί τους νικητές και τις νικήτριες του φοιτητικού διαγωνισμού με τίτλο “Next Generation proposals for a better Cyprus”, που διοργανώθηκε από την Consulco, μια εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων που αναπτύσσει και διαχειρίζεται επενδύσεις στο Λονδίνο και την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, κλήθηκαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από κυπριακά Πανεπιστήμια να προτείνουν δομικές αλλαγές που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον τομέα των επενδύσεων στην Κύπρο. Οι φοιτητές/τριες διεξήγαγαν αναλυτική έρευνα και παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες διατυπωμένες σε περιεκτικά και καλά δομημένα δοκίμια. Ο διαγωνισμός τους προσέφερε την ευκαιρία όχι μόνο να εκφράσουν τις ιδέες τους με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, αλλά και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και να δικτυωθούν στον τομέα των επενδύσεων.

Στην εισαγωγική της ομιλία, η Kαθηγήτρια Ελένη Χατζηκωνσταντίνου, Κοσμήτορας της Σχολής Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Frederick, ευχαρίστησε την Consulco, εκ μέρους του Πανεπιστημίου, που έδωσε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ακουστούν. Πρόσθεσε: «Θα ήθελα να τονίσω τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για το Πανεπιστήμιο Frederick. Ο σκοπός του φοιτητικού διαγωνισμού συμβαδίζει απόλυτα με τους στρατηγικούς στόχους του Πανεπιστημίου, δηλαδή την επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την ενδυνάμωση της νέας γενιάς, έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή και θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Ως Πανεπιστήμιο, η πολιτική μας είναι να προωθούμε και να παρέχουμε ευκαιρίες στους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας και να αξιοποιούμε τα ταλέντα τους».

Ο κ. Dmitry Khenkin, Director και ένας εκ των ιδρυτών της Consulco, συνεχάρη τους νικητές και τις νικήτριες για την παρουσίαση καινοτόμων ιδεών για ένα καλύτερο αύριο: «Στην Consulco, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η νέα γενιά συμμετέχει σε συζητήσεις που επηρεάζουν το μέλλον της. Γι’ αυτό, σε συνεργασία με μερικά από τα πιο καταξιωμένα Πανεπιστήμια της Κύπρου όπως το Πανεπιστήμιο Frederick, διοργανώσαμε τον συγκεκριμένο διαγωνισμό έρευνας για τον τομέα των επενδύσεων με σκοπό να προσφέρουμε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους και να προτείνουν ιδέες που μπορούν να βελτιώσουν τον τομέα των επενδύσεων στην Κύπρο. Έχουμε εντυπωσιαστεί από τα δοκίμια που υπέβαλαν οι φοιτητές και φοιτήτριες και θεωρούμε αυτό το έργο σημαντική επιτυχία.»

Κατά τη διάρκεια της τελετής, βραβεύτηκαν οι πιο κάτω φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Frederick:

• Πρώτο βραβείο: Ελένη Δημοσθένους, Φοιτήτρια MBA, “Reforming the Cypriot Tax Framework: The Green Way Forward”
• Δεύτερο βραβείο: Δημήτριος Βρέκας, Φοιτητής Ναυτιλιακών Σπουδών, “The structural changes required to make Cyprus attractive for Cypriot and foreign investors”
• Τρίτο βραβείο: Nader Nader, Υποψήφιος διδάκτορας, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, “The prospect of Real Estate Crowdfunding as an Alternative Investment Instrument in Cyprus”
• Τέταρτο βραβείο: Christy Karam, φοιτήτρια Πληροφορικής, “The impact of technological developments (such as crowdfunding, blockchain or Artificial Intelligence) on the investment environment in Cyprus”

Οι νικητές/τριες έλαβαν χρηματικά έπαθλα από την Consulco και θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στα μέσα ενημέρωσης και στους διαμορφωτές πολιτικής, με στόχο να αποτελέσουν έμπνευση για διάλογο και δράση.
Τη διαδικασία του διαγωνισμού διαχειρίστηκε εσωτερικά η Σχολή Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Frederick. Η εσωτερική επιτροπή αξιολόγησης αποτελούνταν από την Καθηγήτρια Ελένη Χατζηκωνσταντίνου, Κοσμήτορα της Σχολής Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πρόεδρος της Επιτροπής), τη Δρ Petia Tanova, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Αντιπρόεδρο της Σχολής, τον Δρ Νίκο Κούση, Αναπληρωτή Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, και τον Δρ Ανδρέα Γεωργίου, Λέκτορα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η Consulco ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια και σήμερα διατηρεί πλήρως εξοπλισμένα γραφεία στο Λονδίνο, το Ντουμπάι και την Κύπρο, στελεχωμένα με περισσότερους από 100 επαγγελματίες που αναπτύσσουν και διαχειρίζονται επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη προς όφελος των πελατών της εταιρείας.